Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

http://www.koinwnia.com/

Mείζον πολιτικό και πνευματικό πρόβλημα η αντιμετώπιση του Ηγουμένου π. Εφραίμ

E-mail Εκτύπωση
Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του Ηγουμένου π. Εφραίμ αποτελεί μείζον πολιτικό και πνευματικό πρόβλημα για το Γένος μας
Αθήνα,27 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ. 09
Το πρόσωπο του π. Εφραίμ είναι η αφορμή για να κορυφωθεί η επιχείρηση σπίλωσης του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας. Είναι η αφορμή που κατασκεύασε η νέα τάξη ώστε να διασυρθεί ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και η Εκκλησία. Είναι πράγματι τερατώδες...
για ένα πολιτικό «έγκλημα» - αν υπάρχει και δεν κατασκευάστηκε – να ευθύνεται ένας μοναχός ενώ οι πολιτικοί έχουν απαλλαγεί.
Αποτελεί για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό τεράστια πρόκληση το να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πολιτικοί απατεώνες – καταχραστές του δημοσίου χρήματος, κατά δική τους ομολογία, αλλά και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και να κρίνεται προφυλακιστέος ένας καλόγερος.
Άραγε, για ποιον ακριβώς λόγο είναι επικίνδυνος ο γέροντας Εφραίμ; Για τέλεση και άλλων «εγκλημάτων» ή επειδή, τώρα ξαφνικά, είναι επικίνδυνος να φύγει; Ιδιαίτερα, τούτες τις Άγιες Ημέρες κατά τις οποίες η Δικαιοσύνη δίνει χάριτες.
Η αντίδραση από την Ρωσία στην απόφαση προφυλάκισης του μοναχού Εφραίμ ήταν άμεση:
α) «Δόθηκαν εξετάσεις» από την Ελληνική Κυβέρνηση, δήλωσαν επίσημες διπλωματικές πηγές. Το θέμα έχει σαφή πολιτική και διπλωματική διάσταση, διότι η απόφαση προφυλάκισης εκθέτει τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος συναντήθηκε, ετίμησε και εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον γέροντα Εφραίμ.
β) Το πατριαρχείο Μόσχας χαρακτήρισε «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων, ενώ προέβλεψε κλιμάκωση της αντίδρασης των απανταχού Ορθοδόξων.
γ) Επίσημο Ρωσικό ίδρυμα εκτίμησε ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν, μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της Ελληνικής Διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους, να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της Πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο Ελληνικό Σύνταγμα».
Θεωρούμε ότι η αλήθεια του θέματος βρίσκεται τόσο στις αντιδράσεις κάποιων Επισκόπων της Ελληνικής Εκκλησίας, όσο και αυτών που εκδηλώθηκαν από την Ρωσία.
Οι εντολοδόχοι πολιτικοί μας χρησιμοποίησαν τη δικαιοσύνη για να στείλουν τα πολιτικά μηνύματα που επιθυμούν οι πάτρωνές τους.
Ξυπνήστε Έλληνες και απελευθερώστε την Ελλάδα από το ξενόδουλο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εξευτελίζει την πατρίδα μας και εξαθλιώνει τον λαό μας.
Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης   

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνούμε απόλυτα! Κατά την ταπεινή μας όμως γνώμη το μείζον πνευματικό πρόβλημα το ξεκίνησε ο ίδιος ο ηγούμενος Ευραίμ, που διολίσθησε στην εκκοσμίκευση και επιχείρησε να μετατρέψει τη μονή που του εμπιστέφτηκε ο Κύριος σε Ανώνυμη Εταιρεία, με ξενοδοχεία πολυτελείας και άλλες δραστηριότητες εκτός του Όρους αλλά και σουίτες κλπ. ματαιόδοξες ανέσεις εντός της μονής. Λησμόνησε το βασικό σκοπό του μοναχισμού, την προσευχή και επιδόθηκε, παρασύροντας ολόκληρη την Αδελφότητα, σε επιχειρηματικές δράσεις ασύμφωνες και με το γράμμα και με το πνεύμα της μοναστικής ακτημοσύνης, φεύ. Τώρα θερίζουμε όλοι τις θύελλες των ανέμων που αφρόνως έσπειρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή