Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Του Ονήσιμου Ελευθεριάδη
      Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα από τα πολυτιμότερα, αν όχι το πολυτιμότερο αγαθό, και κατάκτηση του ανθρώπου. Ιδρυτής της θρησκευτικής ελευθερίας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, ο Κύριος είπε, πως όποιος θέλει να τον ακολουθήσει, δεν ανάγκασε κανέναν, ούτε απέκρυψε κάτι, ή παραπλάνησε κάποιον. Οπότε λοιπόν είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η ένταξη, παραμονή και αποδοχή μιας οποιασδήποτε θρησκευτικής ή πολιτικής σέκτας. 
       Με τον όρο σέκτα, ή σέχτα, προερχόμενο από την λατινική λέξη secta (εκ του ρήματος sequor "ακολουθώ") περιγράφεται γενικά....μια μικρή οργανωμένη ομάδα προσώπων με ίδιες πεποιθήσεις που ακολουθούν κάποιον, με την έννοια του δασκάλου ή αρχηγού, και που διαφοροποιείται από κάποια άλλη γενικότερη ομάδα. 
        Μαχόμενοι δια την πίστη των Αγίων πατέρων μας, οι οποίοι διατήρησαν και διαφύλαξαν ανόθευτο το Ιερό Ευαγγέλιο, και τα δόγματα της πίστεως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε ουδέποτε στην ανελεύθερη τακτική, και εκλογίκευση οποιασδήποτε σέκτας.
Η απόλυτη ελευθερία, βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της, μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ευλογία και η χαρά, ακολουθούν τον άνθρωπο μετά την βάπτιση, και την ένταξή του εις την Εκκλησία Του Κυρίου. Πως το γνωρίζω αυτό; Θα φανεί μετά την ανάγνωση  του άρθρου αυτού, το οποίο αποτελεί την συνέχεια της αυτοβιογραφίας μου. 
       Πρέπει όμως να ομολογήσω, πως, μέσω των εντύπων της «Σκοπιάς», κατά διαστήματα είχα και κάποιας μορφής βοήθεια, στην αναζήτησή μου για την ανεύρεση της αλήθειας. Έτσι στη «Σκοπιά» της 1ης Φεβρουαρίου 1992 σελ. 19 – 23 διάβασα τα εξής:
«Δίδασκε η Πρώτη Εκκλησία ότι ο Θεός Είναι Τριάδα;
Μέρος 2ο—Δίδαξαν οι Αποστολικοί Πατέρες τη Δοξασία της Τριάδας;
Στη Σκοπιά της 1ης Νοεμβρίου 1991, το 1ο Μέρος αυτής της σειράς εξέτασε το αν ο Ιησούς και οι μαθητές του δίδαξαν τη δοξασία της Τριάδας—την άποψη ότι ο Πατέρας, ο Γιος και το άγιο πνεύμα είναι τρία ίσα πρόσωπα αλλά ένας Θεός. Οι σαφείς αποδείξεις από την Αγία Γραφή, από τους ιστορικούς, ακόμα και από τους θεολόγους καταδεικνύουν ότι δεν τη δίδαξαν. Τι μπορεί να ειπωθεί για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες οι οποίοι ακολούθησαν αμέσως έπειτα—δίδαξαν αυτοί την Τριάδα;
«ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τους εκκλησιαστικούς ηγέτες οι οποίοι έγραψαν για τη Χριστιανοσύνη στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου αιώνα της Κοινής μας Χρονολογίας. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν ο Κλήμης της Ρώμης, ο Ιγνάτιος, ο Πολύκαρπος, ο Ερμάς και ο Παπίας.
Λέγεται ότι ήταν σύγχρονοι μερικών από τους αποστόλους. Επομένως, θα πρέπει να ήταν εξοικειωμένοι με τις αποστολικές διδασκαλίες. Σχετικά με τα συγγράμματα αυτών των αντρών, Η Νέα Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα (The New Encyclopædia Britannica) λέει:
«Στο σύνολό τους τα συγγράμματα των Αποστολικών Πατέρων είναι πιο πολύτιμα από ιστορική άποψη από οποιαδήποτε άλλα Χριστιανικά κείμενα εκτός από την Καινή Διαθήκη».1
Αν οι απόστολοι δίδασκαν τη δοξασία της Τριάδας, τότε και εκείνοι οι Αποστολικοί Πατέρες θα πρέπει να την είχαν διδάξει επίσης. Θα πρέπει να κυριαρχούσε στη διδασκαλία τους, εφόσον τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό από το να πουν στους ανθρώπους ποιος είναι ο Θεός. Δίδαξαν, λοιπόν, τη δοξασία της Τριάδας;
Μια από τις Πρώτες Διακηρύξεις Πίστης
Μια από τις πρώτες μη Βιβλικές διακηρύξεις Χριστιανικής πίστης βρίσκεται σ’ ένα βιβλίο που αποτελείται από 16 μικρά κεφάλαια και είναι γνωστό ως Η Διδαχή ή αλλιώς Διδαχή των Δώδεκα Αποστόλων. Μερικοί ιστορικοί το τοποθετούν χρονολογικά πριν από ή γύρω στο έτος 100 Κ.Χ. Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος.2
Η Διδαχή ασχολείται με πράγματα που θα χρειαζόταν να μάθουν οι άνθρωποι για να γίνουν Χριστιανοί.»
      Αυτή η παραδοχή και η ενημέρωση από την Σκοπιά, μου έδωσε το έναυσμα να ερευνήσω περαιτέρω, και να μάθω σχετικά με τα ντοκουμέντα, και τα στοιχεία, που παρέχει το τόσο σπουδαίο από ιστορικής πλευράς, και χρήσιμο στον σύγχρονο ερευνητή, γραπτό, με την επωνυμία «Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ».
Στο ιστορικό αυτό κείμενο, είναι προφανή τα εξής βασικά σημεία:
1) Η ομολογία του βαπτίσματος στην Αγία Τριάδα, και η τριπλή επανάληψή του.
2) Η Εκκλησιαστική νηστεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, που προϋποθέτει ιερέα και θυσιαστήριο.
3) Η καθημερινή Θεία Ευχαριστία, και ειδικά κάθε Κυριακή, ο τρόπος της Λειτουργίας αυτής στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία, και η αναφορά της ως "Λειτουργία", και κυρίως η αναφορά της ως 
τελούντα την Θεία αυτή Ευχαριστία, που είναι φυσικά οι "προφήτες", εκ των οποίων προέκυψαν οι Επίσκοποι της αμέσως επόμενης γενιάς Χριστιανών. Για τους προφήτες έχουμε εδώ την πληρέστερη γνωστή πηγή του ρόλου τους στην Εκκλησία, και μας βοηθάει να κατανοήσουμε πώς προέκυψαν οι Επίσκοποι μετά από τη μεταβατική ομάδα των Προφητών. 
4) Η πρώτη γνωστή αναφορά από την εποχή της Καινής Διαθήκης.
5) Βρίσκουμε το δίδυμο: "επισκόπους" και "διακόνους", κάτι που αντιστοιχεί στο Αγιογραφικό "Πρεσβυτέρους και Διακόνους", μια και στην αρχαιότατη αυτή προχριστιανική εποχή, ο όρος "επίσκοπος" δεν είχε ακόμα διαχωρισθεί από τον όρο "πρεσβύτερος", κάτι που το βρίσκουμε πλέον σαφώς διαχωρισμένο λίγα μόλις χρόνια αργότερα, στις επιστολές του αγίου Ιγνατίου (προ του 107 π.Χ.). Και παρατηρούμε ακόμα το ότι χειροτονούνταν, και δεν "διορίζονταν" απλώς, όπως συνηθίζουν οι σύγχρονες αιρέσεις.
6) Σε σωτηριολογικό επίπεδο τώρα, παρατηρούμε την ίδια Ορθόδοξη πίστη για πορεία προς την τελείωση (και όχι την απλή ένταξη "κάπου", του Προτεσταντισμού), τη σωτηριολογική σημασία του βαπτίσματος, που χωρίς αυτό κάποιος δεν μπορεί να κοινωνήσει καν, και βρίσκουμε και την Ορθόδοξη πίστη για το δοκιμαστικό πυρ της Μέλλουσας κρίσεως, κάτι εντελώς διαφορετικό και από το Παπικό Καθαρτήριο, και από την Προτεσταντική κόλαση βασανισμού.
7) Σημαντική είναι και η αναφορά στην έννοια των "σημείων" της 2ας Παρουσίας, δείχνοντας ότι είναι σημεία της ίδιας εποχής, και καμία σχέση δεν έχουν με τα δεινά της ιστορίας, που ισχυρίζονται οι σύγχρονες Προτεσταντικές αιρέσεις. Ομοίως και ο Αντίχριστος αναφέρεται ως πρόσωπο, και όχι ως "ομάδα", όπως ισχυρίζονται τέτοιες ομάδες.    
      Το πρωτοχριστιανικό αυτό σύγγραμμα, μας δείχνει ότι από την εποχή των Αποστόλων ως σήμερα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τρώμε από το ίδιο θυσιαστήριο, από το οποίο δεν έχουν εξουσία να φάνε οι αιρετικοί.
      Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω το έργο Του Κυρίου να αλλάζει την ζωή μου, και να αλλάζει και τις ζωές των δικών μου ανθρώπων, καθώς και πολλών άλλων ειλικρινών ανθρώπων σε κάθε σημείο της γης. Ο Κύριος με έχει ευλογήσει με αληθινούς, με πραγματικούς, με γνήσιους αδελφούς και αδελφές, που με αγκάλιασαν, και νοιάζονται πραγματικά για μένα, και όχι υποκριτικά. 
      Η υποκρισία! Μια μεγάλη αλήθεια, ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των αιρετικών, μετά τον εγωισμό και την αλαζονεία.
     Αυτό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους αιρετικούς, αλλά και τους περισσότερους από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που γνωρίζω, είναι κυρίως αυτά τα δυο, η υποκρισία και ο εγωισμός. 
Το κυριότερο μέλημά τους είναι αυτό. Να μη θίξει κανείς τον εγωισμό τους, να μη θίξει κανείς την υπερηφάνειά τους, μια υπερηφάνεια που ξεπερνά κάθε προηγούμενο και δεν μπορεί να την αντέξει ο υγιής και απλός άνθρωπος αυτού του επίγειου κόσμου. 
     Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που θυμάμαι, είναι αυτό κάποιου Μάρτυρα του Ιεχωβά, ο οποίος ήταν πρεσβύτερος στις στρατιωτικές φυλακές, όταν ήμουν κρατούμενος σε αυτές λόγω της άρνησης στρατεύσεως για λόγους συνειδήσεως, κάτι βεβαίως που είναι πέρα για πέρα ψευδές. Κανείς δεν έχει πρόβλημα συνειδήσεως, ο μοναδικός λόγος, που δεν δέχονται να πιάσουν όπλο, είναι ο φόβος της αποκοπής. 
     Αυτός ο πρεσβύτερος λοιπόν, ήταν τόσο ανήθικος,  που κάθε βδομάδα είχε επισκεπτήριο από κάποια κυρία, (έλεγε πως είναι αρραβωνιαστικιά του) και την έκλεινε στο ειδικό δωμάτιο – το  αποκαλούσαν οι κρατούμενοι αυτό το δωμάτιο, με την χαρακτηριστική ονομασία, «καμαράκι» – στο οποίο διεξάγονταν  τα Ιεροδικεία, τα θρησκευτικά δικαστήρια, και οι ανακρίσεις των οπαδών, και εκεί σε αυτό τον χώρο, προφανώς, είχε ανάρμοστες σχέσεις, κάτι εντελώς παράνομο με τους νόμους της φυλακής, αλλά και αυτών της θρησκείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. 
     Την ίδια στιγμή αυτός ο κύριος δίκαζε, ανέκρινε, παρακολουθούσε, κατέδιδε, αφόριζε, και απέκοπτε άλλους Μάρτυρες του Ιεχωβά για λόγους εντελώς ασήμαντους, σε σχέση με τα δικά του ανδραγαθήματα. 
     Η υποκρισία, ο εγωισμός και η σκληροκαρδία, αποτελούν φυσικά επακόλουθα, για ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει Τον Θεό, και δεν μπορούν να αντιληφθούν την έννοια της αμαρτίας. Για αυτούς αμαρτία αποτελεί μια πράξη νομικίστικης υφής που αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά μέσα, δίχως ίχνος ελέους και αγάπης, και όλα αυτά εφόσον γίνει αντιληπτό από μια απρόσεκτη στάση της διπρόσωπης και υποκριτικής ζωής του θλιβερού οπαδού της σέκτας. 
     Αξιοσημείωτο είναι ένα γεγονός που συνέβη στην γιορτή της «ανάμνησης», μιας τελετής των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εις ανάμνηση του θανάτου Του Κυρίου. Όταν λοιπόν,  παρανόμως ή με ειδική άδεια πέρασαν μέσα στην φυλακή το κρασί για την ανάμνηση,  ο πρεσβύτερος, μαζί με τον διακονικό, μετά την τελετή, πήραν το κρασί, και κρύφτηκαν σε κελί της φυλακής, όπου είχαν μεταφέρει κρέας και άλλα εδέσματα, και ήπιαν όλη την φιάλη του «ευλογημένου οίνου» και άρχισαν να μεθοκοπούν και να χορεύουν.
     Γνωρίζαμε επίσης κάποιους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και  χρήστες καπνού πράγματα που απαγορεύονται ρητά από την Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και επισύρουν στους αμετανόητους την ποινή της «αποκοπής», την απομάκρυνση δηλαδή από την Οργάνωση. 
     Αλλά στο στρατιωτικό δικαστήριο είχαν όλοι αυτοί οι «χριστιανοί», τύψεις, και πρόβλημα συνειδήσεως, δεν μπορούσαν να πιάσουν όπλο. Είχαν γραφικά εκπαιδευμένη συνείδηση. Η συνείδησή τους δεν τους το επέτρεπε αυτό. (Το αξιοσημείωτο είναι, πως, κάποιοι που έφυγαν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι ακόμη και τώρα αντίθετοι στο να υπερασπίζονται την πατρίδα με όπλα. Τέτοιου τύπου εχθροί της Ελλάδος, δεν έχουν καμία θέση, στην Πατριωτική συνείδηση, των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αυτοί, είναι τόσο προβληματικοί, που φτάνουν  στο σημείο να δημιουργούν δικά τους δόγματα, καπηλευόμενοι τα Ιερά και Όσια της Εκκλησίας.) Αυτοί λοιπόν, οι τόσο ευσυνείδητοι θρησκευόμενοι, όταν αλλοιώνουν την Αγία Γραφή, και τους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τότε η Γραφικά εκπαιδευμένη συνείδησή τους, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Δεν τους
ενοχλεί καθόλου! 
     Κάποια άλλη φορά, πλησίασα κάποιον αξιωματούχο της εταιρίας, που ήθελε να με βοηθήσει να προχωρήσω στην «αλήθεια», (με τον όρο ¨αλήθεια¨ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, εννοούν την οργάνωση, την εταιρία, στην οποία είναι μέλη), γιατί σαν ειλικρινής άνθρωπος που είμαι, ειδικά όταν αφορά θρησκευτικά ζητήματα, δεν μπορούσα να καταλάβω κάτι, και έτσι τον ρώτησα.
«Αδελφέ _____  δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, και θα ήθελα να με βοηθήσεις να δώσω μια εξήγηση στην απορία μου αυτή.
Από την προσωπική μου μελέτη, της Αγίας Γραφής, διαπίστωσα, πως ο Ιησούς Χριστός, όταν μιλούσε στους ακολούθους Του, τους έλεγε ότι θα ήταν μισούμενοι από όλους τους ανθρώπους, λόγω του ονόματός Του, και όχι λόγω του ονόματος του Ιεχωβά, όπως η 
εταιρία Σκοπιά μας διδάσκει.
Αυτό το υποστηρίζουν τα ακόλουθα εδάφια:
«Ματθαίος 10,22:  Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου· ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή.
Ματθαίος 24,9:  Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψιν και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου
Μάρκος 13,13:  Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου· ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή.
Λουκάς 21,17:  Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου.» 
Αδελφέ, του είπα, αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Πως η εταιρία του Ιεχωβά, δεν συνταυτίζεται με τα λόγια Του Ιησού Χριστού, και βγάζει Το όνομα Του Ιησού Χριστού, και βάζει στην θέση αυτή, το όνομα Ιεχωβά, αντίθετα με την διδασκαλία Του 
Ιησού Χριστού;
Αν το 1919 μ.Χ., όπως υποστηρίζουμε, ο Ιησούς Χριστός, ήρθε και έκανε έλεγχο σε όλες τις θρησκείες, και βρήκε και έκρινε, ως την μόνη σωστή θρησκεία, την εταιρία «Σκοπιά», τότε γιατί η εταιρία «Σκοπιά», αλλάζει τα λόγια Του Κυρίου Ιησού Χριστού, και βάζει άλλο όνομα, στην θέση Του ονόματος Του Ιησού Χριστού;»
     Δυστυχώς η απάντηση του αδελφού, ήταν να με επικρίνει έντονα, και να με απειλήσει, πως αν δεν αλλάξω τρόπο έρευνας, και συνεχίσω να χρησιμοποιώ  δικές μου εκλογικεύσεις στα πιστεύω μου, τότε θα αναγκαστεί να ενημερώσει το πρεσβυτέριο, για τον περαιτέρω έλεγχο, και την συμμόρφωσή μου με τα δόγματα της εταιρίας Σκοπιά. 
      Πολλές φορές έρχονται στο νου, χαριτωμένα περιστατικά, όταν σκεφτεί κάποιος τους φρεσκοξυρισμένους, ευθυτενείς, χαμογελαστούς νεαρούς, να διορθώνουν την ατσαλάκωτη γραβάτα, και να ανοίγουν την δερμάτινη τσάντα τους μπροστά στην ανοικτή πόρτα του ανυποψίαστου Χριστιανού, αλλά όταν βρίσκεσαι στην φυλακή 18 ετών, και υφίστασαι Ιεροδικεία από δεινούς Ιεροεξεταστές, όταν σε ανακρίνουν, και όταν διασαλεύεται η οικογένειά σου, όταν υποφέρει από κρίσεις, ο άρρωστος καρδιοπαθής  πατέρας σου, και όταν μαθαίνεις ότι η μάνα σου οδηγείται στα ψυχοφάρμακα...τότε... 
Τότε αλλάζει το σκηνικό, και αρχίζεις να βιώνεις, και να ζεις, μέσα σε μια κατάσταση κολάσεως, και αδιεξόδου. 
      Η Ορθόδοξη Εκκλησία Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αποτελεί την μοναδική ελπίδα, αποτελεί την μοναδική οδό, και την μοναδική σανίδα σωτηρίας, για τον άνθρωπο που θέλει να ζήσει μέσα στην Θεία χάρη. 
      Υπάρχουν άνθρωποι βασανισμένοι, άνθρωποι που βίωσαν τον πόνο και την στέρηση μέσα στην κόλαση της σέκτας αυτής. Όλοι αυτοί μπορούν να διαβεβαιώσουν πως, μετά την ένταξή τους εις την Εκκλησία, στο σώμα Του Χριστού, άνοιξαν οι πύλες, και από τα ουράνια ο Τριαδικός Θεός ευλόγησε, και η ευλογία δεν έχει τέλος Μαλαχίας 3:10. 
      Τους τελευταίους μήνες έχω τόσους πολλούς λόγους να είμαι περισσότερο χαρούμενος και ευτυχισμένος. Βλέπω  πολλούς πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά να βλέπουν την αλήθεια, ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανοίγει τον δρόμο και οδηγεί τους πληγωμένους και φορτωμένους με θλίψη, και οδύνη, αδελφούς που πλανήθηκαν, ξανά μέσα στους κόλπους Της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Μάλιστα, και ένα συγγενικό μου πρόσωπο δίνει την δική του μάχη, και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, κάνει σταθερά βήματα και η Αγία Τριάδα τον ευλογεί σπάζοντας τις αλυσίδες του Σατανά και  ήδη άρχισε να ανασαίνει τον καθαρό αέρα του Ορθόδοξου πεντακάθαρου, και απέραντου ουρανού.
      Προσευχόμαστε, κλαίμε, και παρακαλούμε Τον Τριαδικό Θεό να βοηθήσει όλους όσους έχουν αγνή και ειλικρινή καρδιά, όσους βρίσκονται στα δίχτυα των ανίερων σεκτών, να βγουν, να φύγουν, και να πετάξουν ελεύθεροι προς τον καταγάλανο και απέραντο ουρανό της μάνας μας Ορθοδοξίας, και Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που δέχεται και ελεεί τον διψασμένο, και ταπεινό άνθρωπο, για να τον εξυψώσει σε πνευματικά ύψη, τα οποία νους ανθρώπου δεν έχει φανταστεί ποτέ! 
    Εκτός από τις δικές μας προσευχές, είναι αναγκαίο και οι ίδιοι οι ειλικρινείς ερευνητές, ακόμη και μέσα από την σέκτα, να κάνουν τις δικές τους φιλότιμες προσπάθειες για να απαλλαχτούν από τα ανίερα δεσμά και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Του Κυρίου, βγαίνοντας γοργά μέσα από την σάπια και διεφθαρμένη σύναξη. 
      Στην εποχή μας είναι πολλά τα μέσα, και τα όργανα του διαβόλου. Όμως, πολύ περισσότερα είναι τα μέσα, όσων θέλουν να μάθουν την αλήθεια.
     Το διαδίκτυο αποτελεί ένα από αυτά τα όπλα στον πόλεμο κατά του κακού. Το διαδίκτυο έχει χαλάσει τα σχέδια πολλών αντίχριστων απατεώνων και δεν μπορούν να κρυφτούν. Μέσω του διαδικτύου μεταδίδεται η αλήθεια των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι παλιότερα δεν είχαν αυτό μέσο στην διάθεσή τους.
 Τώρα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, μπορούν να διαβάσουν, να μελετήσουν, να έρθουν σε επαφή, και να δουν την αλήθεια που τους έχουν κρύψει, να την ανακαλύψουν μέσα σε πολλές ιστοσελίδες, αλλά ειδικότερα μέσα στις ιστοσελίδες αντιαιρετικού χαρακτήρα, και φυσικά μέσα στις ιστοσελίδες των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά, των πρώην αδελφών τους, και με αυτό τον τρόπο να ελευθερωθούν και να έρθουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία που ο Ιησούς Χριστός αγόρασε με το ίδιο Του το Αίμα Πράξεις 20:28,29.     
     Καθώς βρισκόμουν εχθές σε ένα κατάστημα και συζητούσα με τον καταστηματάρχη, βγαίνοντας έπειτα από το κατάστημα, αντικρίζω δυο κυρίες με προκλητική αμφίεση, και με ανάλογο βάψιμο, να προχωρούν προς το εσωτερικό του καταστήματος. Βεβαίως εξεπλάγην όταν είδα να κρατούν εις τα χέρια, και να έχουν εις τις τσάντες τους, τα έντυπα της σέκτας. Με το γνωστό ψεύτικο, υποκριτικό, και εμετικό χαμόγελο άρχισαν να ομιλούν εις τον καταστηματάρχη και να προπαγανδίζουν τα πιστεύω της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δείχνοντάς του τα έντυπα της σέκτας. Αλλά για κακή τους τύχη ο καταστηματάρχης ήταν φίλος μου, και πιστός Ορθόδοξος, και δεν κατάφεραν οι εν λόγω κυρίες, να τον προσηλυτίσουν, όσες προσπάθειες και αν έκαναν. 
      Αυτό το σκηνικό είναι καθημερινό και επαναλαμβάνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες. Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων όσων γνωρίζουν, να λένε και να διαδίδουν την αλήθεια, έτσι ώστε να μην έχει χώρο, και να μη μπορεί να προσηλυτίσει κανείς αιρετικός, τις αστήρικτες ψυχές των αμαθών συνανθρώπων μας.
     Από την ημέρα του βαπτίσματός μου και μετά, έχει αλλάξει η ζωή μου ριζικά. Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, είμαι ελεύθερος και ευτυχισμένος. Με την χάρη του Κυρίου έχω παντρευτεί μια πιστή Ορθόδοξη Χριστιανή. Έχουμε ανοίξει ένα ευλογημένο σπιτικό και ακολουθούμε την Εκκλησιαστική ζωή. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και γαλήνη. Με την βοήθεια Του Τριαδικού Θεού υπερνικούμε τα χτυπήματα και τις επιθέσεις όσων μισούν την Ορθοδοξία, και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί, και ειδικά στο συγγενικό περιβάλλον. Όμως φαίνεται καθαρά, πως το χέρι Του Θεού είναι το ισχυρότερο όπλο, και δεν μπορεί να το νικήσει κανείς.
     Αν και σε φυσιολογικές συνθήκες μετά από όλη αυτή την εναντίωση και τον διωγμό, από τους αιρετικούς θα έπρεπε να είχαμε καμφθεί, εμείς αντιθέτως δυναμώνουμε, και πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας μέσα στους κόλπους της Αγίας Εκκλησίας Του Κυρίου,  με ένα πλήθος αδελφών δίπλα μας, που είναι πάντα σε ετοιμότητα  να μας προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους, όταν χρειαστεί. 
       Είναι δυνατή η μαρτυρία αυτή, διότι είναι υπαρκτή, ζωντανή, και αποτελεί βίωμα δικό μου, και της συζύγου μου.  Δεν είναι κάτι που το διαβάσαμε σε κάποιο βιβλίο, ή μας το έχει διηγηθεί κάποιος κάποτε.  Είναι αυτό που τώρα ζούμε, είναι η αλήθεια της ζωής μας, και αυτή την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, γιατί είναι ζωντανή και υπαρκτή, κόντρα σε όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που θέλουν, όποιον βγει από την σέκτα των Μαρτύρων του Ιεχωβά να καταστρέφεται.
  Αυτό που είναι έντονα χαραγμένο στην μνήμη μου, είναι η πλύση εγκεφάλου, και το τακτικότατο εκβιαστικό και βασανιστικό μάθημα.  
     Συνεχώς μου λέγανε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, και οι γονείς, συγγενείς, και ο αδελφός που μου έκανε μελέτη, τα εξής:  
 « Όποιος βγαίνει από την οργάνωση του Ιεχωβά καταστρέφεται. Τον παίρνει ο Σατανάς και πολλές φορές μπαίνουν δαιμόνια μέσα του. Πέφτει στα ναρκωτικά, στην πορνεία, μπαίνει φυλακή, και είναι δυστυχισμένος. Οι κοσμικοί τον κατατρέχουν και τον απομονώνουν». 
     Μάλιστα, για όσους ήθελαν να βαπτιστούν, και να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μου έλεγαν πως:
 «Οι παπάδες αυτό θέλουν, να πιάσουν κάποιον πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά και να τον διαπομπεύσουν, να φέρουν τα κανάλια της τηλεοράσεως την ώρα του βαπτίσματος μέσα στην Εκκλησία, και να τον κάνουν ρεζίλι, να τον ξεφτιλίσουν σε όλο τον κόσμο. 
Να τον βάλουν κάτω από τα ράσα τους, και να τον διασύρουν.»     
Αυτά και πολλά άλλα μου έλεγαν, και λένε μεταξύ τους.
Αυτό που έχω να πω, είναι ότι όλα, μα όλα, όσα λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι όλα, μα όλα φρικτά ψέματα. Τίποτα από όλα όσα μου έλεγαν δεν είναι αλήθεια. Αυτό μπορώ να το λέω με βεβαιότητα διότι το έχω ζήσει ο ίδιος. Έχω κάνει όλα τα βήματα που χρειάζονται για να βγει κάποιος από την σέκτα, και γνωρίζω ακριβώς όλες τις καταστάσεις αυτές. 
Έχω βιώσει την αγάπη της Εκκλησίας Του Χριστού, και μαρτυρώ πως όσα μου είχαν ενσταλάξει οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, και οι γονείς μου, σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι όλα μα όλα ψέματα. Αυτός είναι ο λόγος που παρακαλώ όλους, όσους ανήκουν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και θέλουν να φύγουν από αυτή την σέκτα, και να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να μη φοβούνται. Όλα όσα λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι όλα ψέματα, και τα λένε για να κρατούν τα θύματά τους μέσα στην σέκτα, και να τα τρομοκρατούν με ψέματα και συκοφαντίες. 
     Με την ευκαιρία του άρθρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σπίτι που με φιλοξενεί, τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, και να δώσω για άλλη μια φορά, τις θερμότερες ευχές και την αγάπη μου, εις τον αξιέπαινο και σεμνό ιδιοκτήτη του Αντιαιρετικού, αγαπητό φίλο μου, και εν Χριστώ αδελφό μου, κ. Χρήστο.
     Μια ολόκληρη ζωή δεν εξιστορείται σε μερικά άρθρα. Θα συνεχίσω με την βιογραφία μου, και θα σχολιάζω σε θέματα που θεωρώ ουσιώδη και χρήσιμα. 
     Θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα και όλους τους αναγνώστες του «Αντιαιρετικού», οι οποίοι επιβραβεύουν το Θεάρεστο έργο, που επιτελείται μέσω αυτού του ιστολογίου. 
      Ένα μήνυμα προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά: 
 «Μη φοβάστε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
 Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την αγκαλιά ανοικτή και σας αγαπάει.
 Κάντε το πρώτο βήμα, και ο Κύριος είναι δυνατός και δεν θα λησμονήσει το έργο σας. 
 Αδέλφια, βγείτε από την σέκτα, μη καθυστερείτε καθόλου, τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός!» 
Για όποιον επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί μου, ο κύριος Χρήστος, ο ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού θα κοινοποιήσει ευχαρίστως, το προσωπικό μου e-mail.
http://antiairetikos.blogspot.com/
Με αγάπη Χριστού, ο αδελφός σας, 
Ονήσιμος Ελευθεριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου