Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012


ΠΕΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ!




ΠΕΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/
Δεν αναμένω τίποτα από τη συνάντηση στο Green Tree δήλωσε ο Μακαριότατος Κύπρου κ. Χρυσόστομος επειδή ο διάλογος ξέφυγε από τα πλαίσια της ομοσπονδίας και τροχιοδρομείται στη λύση των δύο κρατών.
Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να...
διαφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο;
Αν είναι ποτέ δυνατόν. Να περιμένουμε ότι οι Τούρκοι θα μας παραχωρήσουν με την πένα αυτά που κατέλαβαν με τη λόγχη.!!!
Οσο για τις προθέσεις των Τούρκων ούτε που χρειάζονται διερεύνηση, αφού δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις κρύψουν. Ζητούν τη δημιουργία δύο κρατών υπό την κηδεμονία της Τουρκίας και τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων και Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.
Τι είδους λύση είναι αυτή;
Οποιος θέλει να κοροιδεύει τον εαυτό του μπορεί να το κάνει ελεύθερα Αλλά οι νουνεχείς άνθρωποι ποιο λόγο έχουν να πιστεύουν αυτές τις ουτοπίες;
Μεταξύ τυρού και αχλαδίου και πίνοντας καφέ οι Τούρκοι δεν θα μας δώσουν τίποτα ΠΟΤΕ που να μπορούμε να δεχτούμε.
Εκτός και αν αποφασίσαμε να αυτοκτονήσουμε.
Ολα όσα είπε ο Μακαριότατος επομένως είναι ορθά.

ΛΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΟΧΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ!
_____________
Δύο επιφυλάξεις μόνον. Αφήστε πια αυτή την διαβόητη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Επιβεβλημένο είναι να αναζητήσουμε λύση ενιαίου κράτους. Αναθεωρημένη Ζυρίχη που πρότεινε ο Μακάριος με τα 13 σημεία.
Οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση - που θα εδράζεται στη συμφωνία που υπέγραψαν οι Μακάριος και Ντενκτάς το 1977 θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κάποιας μορφής διχοτόμηση.
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
__________
Και μια δεύτερη επιφύλαξη.
Ορθά τόνισε επανειλημμένα ο Μακαριότατος ότι το φυσικό αέριο - εμείς θα προσθέταμε και η συμμαχία με το Ισραήλ - άλλαξε τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή. Πλην όμως δεν πρόκειται ποτέ η Τουρκία να αποδώσει στην Κύπρο την ελευθερία της για να πάρει οικονομικά ανταλλάγματα. Η στρατηγική σημασία της Κύπρου - ιδιαίτερα τώρα με την ανακάλυψη των αερίων - είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την Τουρκία ώστε οπωσδήποτε θα θυσιάσει την Ευρωπαική της πορεία - η οποία χωλαίνει ούτως ή άλλως - για να κρατήσει την Κύπρο.
Το φυσικό αέριο και οι νέες συμμαχίες που εδραιώθηκαν στην περιοχή μόνον αν αξιοποιηθούν ορθά θα ελευθερώσουν την Κύπρο και αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν ανατραπεί το στρατιωτικό ισοζύγιο δυνάμεων στο νησί. Αν διοχετευτεί όλο το απόθεμα των δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Κυπριακού κράτους στην άμυνα της Κύπρου τότε σε μας εναπόκειται να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας.
Με ποιο τρόπο; Με τον μόνο τρόπο που κερδίζεται η ελευθερία των σκλάβων. Με τη δύναμη των όπλων και με στρατηγικό σχέδιο που θα διώξει από το νησί όλες τις κατοχικές δυνάμεις και τους εποίκους.                                                                                               

3 σχόλια:

  1. Ουφφφ φτάνει πια! Να ασχολείται μόνο με τα εκκλησιαστικά του και να αφήσει τα πολιτικά για τους πολιτικούς! Σαν πολλά δε μπλέκεται στην πολιτική; Τάχα μου για το καλό της Κύπρου ...

    Ασχετο αλλά έπεσε το μάτι μου στο ρολοί του μπλοκ σου είναι μια ώρα μπροστά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ Αναστασία μου!Οι Έλληνες της Κύπρου δεν είμαστε μόνο Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά και πολίτες του Ελληνοκυπριακού κράτους μας!Άρα ως Χριστιανοί δεν θέλουμε ο εκκλησιαστικός μας ηγέτης να ασχολείτε μόνο με εκκλησιαστικά θέματα αλλά και με τα πολιτικά!Ως Αρχιεπίσκοπος είναι και πολίτης της δημοκρατίας και έχει δικαίωμα στην δημοκρατία μας να εκφράζεται δημόσια και για τα πολιτικά!Αυτό είναι δημοκρατία!Οι πολιτικοί είσαι με την ιδέα ότι δεν ανεκατώνονται με τα εκκλησιαστικά;Όσο επεμβαίνουν οι πολιτικοί στα εκκλησιαστικά πράγματα, άλλο τόσο δίδουμε την εξουσία και την άδεια στον Αρχιεπίσκοπό μας να εκφράζει την άποψη του και την άποψη του Χριστεπώνυμου πληρώματος!Εξάλου καλή μου Αναστασία,είναι παράδοση της Ορθοδοξίας να συμβουλεύει την εκάστοτε πολιτεία!Και για να μιλάμε Ελληνικά σήμερα στην Κύπρο και να υπάρχουν Έλληνες οφείλετε στην Εκκλησία!Να μην ξεχνάμε την Ιστορία μας!Επίσης εφόσον το κράτος μας είναι Χριστιανικό μιλά ο Αρχιεπίσκοπος!Όταν γίνει Ισλαμικό(με την βοήθεια του Χριστόφια) θα μιλά για τα πολιτικά ο Ιμάμης!Καθόλου δεν μπλέκεται στην πολιτική,Είδες οι πολιτικοί μας να κάνουν χαϊρι εδώ και 40 χρόνια σχεδόν Τουρκικής κατοχής;Καιρός να προτείνει λύσεις και η Εκκλησία μας που όντως νοιάζεται πραγματικά για το καλό του τόπου μας!Τα κόμματα διχάζουν και αν δεν βάλει το χέρι Του ο Θεός δεν θα βρούν λύσεις;Ενώ δες κάθε Κυριακή οι εκκλησίες μας γεμίζουν δεξιούς αριστερούς,κεντρώους και εκκλησιάζονταιόλοι μαζί αγαπημενα....ας προβληματιστούμε τί μας ενώνει επιτέλους σε μιά σταλιά τόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ρολόϊ καλά πάει!Δεν κατάλαβες ότι το μπλόκ μας είναι ΜΟΝΟ για τους προχωρημένους;Η ώρα θα μείνει πίσω;χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή