Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ


ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ
“4.23 ἀλλὰ ἔρχεται ὥρα͵ καὶ νῦν ἐστιν͵ ὅτε οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσιν τῷ Πατρὶ ἐν Πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ· καὶ γὰρ ὁ Πατὴρ τοιούτους ζητεῖ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτόν….” (Ιωάνν. δ΄ 23).

Του Θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη
==================
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι, το “Ιδανικό” των “Τούρκων” είναι να “Γίνουν” “Έλληνες”!!!
Οι μεταβολές πού συντελούνται με τα νέα “Γεωστρατηγικά Σύνορα”, πού χαράσσονται σήμερα, μας φέρνουν προ των ευθυνών μας.

Και πολλές από αυτές τις νέες καταστάσεις καταγράφεται στις Προφητείες.

Οι πραγματικές Προφητείες, όσο και εάν έχουν τεράστιες δυσκολίες στην ερμηνεία τους, σε κάποια σημεία είναι...
πολύ διαφωτιστικές. Μεγάλη προσοχή δε, στους ψευδοπροφήτες, στους απατεώνες και στους “εμπόρους προφητειών.!”, που μέσω αυτών πλουτίζουν(!) εκμεταλλευόμενοι τους αφελείς…

Οι Προφητείες μας ανοίγουν τα μάτια, διότι είναι οι “Εφημερίδες” του Μέλλοντος, πού μας έγραψαν οι Θεοφώτιστοι Πατέρες μας, ώστε να έχουμε μοναδική μελλοντική ενημέρωση!.

[Βλέπε και σχετικά άρθρα μας: “Όλοι οι Μητροπολίτες να μεταβούν στις Μητροπόλεις τους” και “Σήμερα χαράσσεται η “Νέα Γεωγραφία” και χρειάζεται Η “Νέα Αγιογραφία”” και “Να χειροτονηθούν Μητροπολίτες Σμύρνης, Τραπεζούντος, Σαμψούντος, Κερασούντος κ.τ.λ..” και “Πρέπει να δοθεί βοήθεια από τους Ποιμένες και τα ποίμνια των Ελλαδικών Μητροπόλεων, της Νέας Σμύρνης, Νέας Ιωνίας κ.τ.λ..”.].

  1. “Στρατός θάρθη Χριστό θα πιστεύει, αλλά εσείς δεν θα το ξέρετε”.

Ας αναφέρουμε μερικά στοιχεία σχετικών προφητειών, πού νομίζουμε παρουσιάζουν σύγχρονο ενδιαφέρον:
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα και πολύ προσεκτική καταγραφή ωρισμένων των προφητικών λόγων του, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη, αναφέρει σε μία προφητεία του ότι, “το μυστικό θα το μάθουν οι Τούρκοι τρείς μέρες νωρίτερα”. Δεν γνωρίζουμε, αλλ’ ίσως να πρόκειται περί της θαυματουργικής καταλύσεως του τέρατος του Μουσουλμανισμού, τουλάχιστον, εις την γειτονική μας Μ. Ασία.

Και μία άλλη φοβερή προφητεία αναφέρεται στα παλαιά κιτάπια των Πατέρων μας, και αποδίδεται επίσης στον Ισαπόστολο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό:

“Στρατός θάρθη, Χριστό θα πιστεύει, αλλά εσείς δεν θα το ξέρετε!!!”.

Εάν ο στρατός αυτός θα είναι Ευρωπαϊκός, τότε προφανώς θα ξέρουμε ότι είναι Χριστιανοί. Για να συμβαίνει αυτό, πιθανόν να πρόκειται περί Στρατού εξ Ανατολών πού στην πραγματικότητα θα αποτελείται κατά κύριο λόγο από Κρυπτοχριστιανούς!!!

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι ο στρατός του Μωάμεθ, κατά τον Παπαρρηγόπουλο, “απετελείτο από τέως Χριστιανούς”. Και, εμείς μπορούμε να πιθανολογούμε, βάσει των προφητειών του “Πατροκοσμά”, ότι, και ο στρατός των εξ Ανατολών (και όχι μόνον των Τούρκων) σήμερα, ή στο μέλλον, αποτελείται ή θα αποτελείται κατά κύριο λόγο κυρίως από “Τέως Μουσουλμάνους”, δηλαδή ή από αποχρωματισμένους Μουσουλμάνους ή από Αλεβίτες ή από Κρυπτοχριστιανούς! Άλλωστε, μη λησμονούμε ότι τόσο στην Βόρειο όσο και στην Ανατολική Αφρική (π.χ. Υεμένη), αλλά και στη Μέση Ανατολή (Συρία κ.τ.λ.), οι κινητοποιήσεις ΔΕΝ υποκινούνται από φανατικούς Ισλαμιστές!!!
1. Το παίζουν Επιτελείς και όχι Ποιμενάρχες

Επομένως, οι Μητροπολίτες πού έχουν τίτλους Μητροπόλεων της Ανατολής, δηλ. της σημερινής Τουρκίας, πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους και να εργάζονται.

Υπάρχουν μερικοί Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως πού, δυστυχώς το “παίζουν”, Πατριαρχικοί “Επιτελείς”, αναρμοδίως και αντικανονικώς, χωρίς να είναι κατ’ ουσίαν Ποιμενάρχες.

Βεβαίως και τα ζητήματα της Εκκλησίας αποτελούν ευθύνη των Ιερών Συνόδων των τοπικών Εκκλησιών, αλλά και τα Ποίμνια έχουν ανάγκη από ποιμαντική φροντίδα.

Βέβαια, εάν ισχυρισθούν ότι δεν μπορούν να πάνε στις Μητροπόλεις τους, γιατί έχουν άλλες υποχρεώσεις, ας παραιτηθούν από τους Μητροπολιτικούς τίτλους των και να αφήσουν ελεύθερες τις θέσεις για εκείνους πού θέλουν να εργασθούν.

2.Οι Μητροπόλεις περιμένουν τους Μητροπολίτες τους.

Σημειώνουμε με έμφαση ότι οι Κρυπτοχριστιανοί και Κρυπτορωμιοί στην Ανατολή είναι εκατομμύρια. Τεκμηριώνουμε αυτή δε την άποψη πάνω σε ατράνταχτα ιστορικά και πραγματικά στοιχεία:
Με βάση μία απογραφή των Τούρκων πού έγινε κατά το 1912-14 εις τα παράλια της Μικράς Ασίας, ζούσαν τότε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, και ο ίδιος αριθμός Τούρκοι. Σ’ αυτό τον αριθμό των 2,5 εκατομμυρίων των παραλίων να προσθέσουμε και τους συμπαγείς πληθυσμούς στην Καισάρεια, στην Πισιδία, στον Πόντο, στην Πόλη κ.τ.λ., για να φθάσουμε, σύμφωνα με σοβαρούς ερευνητές στα 14 εκατομμύρια Ρωμιών, κατά το 1914 στα όρια της σημερινής Τουρκίας. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή έφθασαν στην Ελλάδα περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι άλλοι πού βρίσκονται; Προφανώς εκεί, διά των απογόνων τους πού γεννήθηκαν από το 1914 και μετά. Με βάσει τα επιστημονικά δημογραφικά δεδομένα και στοιχεία, ο αριθμός των Ρωμιών εκεί στην Ανατολή ξεπερνά και την πλέον αισιόδοξη άποψη!!!

Προφανώς λοιπόν είναι επιεικώς απαράδεκτο οι Μητροπολίτες της Ανατολής να ζουν μακριά από τις Επαρχίες τους.

Για παράδειγμα, και μόνον ενδεικτικά αναφέρουμε:

Γιατί δεν κατοικεί στην Μητρόπολη Περγάμου ο Μητροπολίτης Περγάμου;
Γιατί δεν μεταβαίνει στην Μητρόπολή του ο Μητροπολίτης Προύσης;
Γιατί δεν βρίσκεται στην θέση του ο Επίσκοπος Αβύδου
Γιατί σχεδόν όλοι απουσιάζουν από τις επάλξεις τους;;;

3. Ζούμε σε εποχή σχετικής ελευθερίας και δημοκρατίας, αλλά πολύ μεγαλυτέρας των προηγουμένων αιώνων

Βέβαια σημειώνουμε πώς, κατά την εποχή μας, στο Δυτικό κυρίως κόσμο, ζούμε με αρκετά μεγάλη ελευθερία και Δημοκρατία. Όχι βέβαια στον επιθυμητό ή στον απόλυτο βαθμό. Αλλά αυτή η ελευθερία είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από την ελευθερία πού είχαν οι Χριστιανοί κατά τους προηγουμένους αιώνες. Ασφαλώς, δεν λησμονούμε ότι, ιδιαίτερα στα Ισλαμικά καθεστώτα, τουλάχιστον, εκατό εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται.!

Επομένως, έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε δραστηριότητες και να κάνουμε πολύ άνετα το καθήκον μας. Προφανώς, οι δειλοί δεν έχουν θέση και χώρο, μέσα στην Εκκλησία. Είναι σε όλους γνωστόν ότι, όλοι οι Επίσκοποι και όλοι οι κληρικοί κατά τα χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας είχαν τεράστια προβλήματα με τους κατακτητές. Δεν είχαν στην ουσία τίποτε άλλο, παρά την Χάρι και την προστασία του Κυρίου, ώστε να πολεμούν τον φόβο πού τους έπνιγε την καρδιά. Αλλά πολέμησαν με δύναμη, συν Θεώ, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πολλούς Κληρικούς Ιερομάρτυρες, και χιλιάδες λαϊκούς Νεομάρτυρες!!!

Σήμερα, στην Μικρά Ασία τα πράγματα εξελίσσονται κατά πολύ προς το καλύτερο! Επομένως, δεν δικαιολογούνται μερικοί να γίνονται ριψάσπιδες. Ούτε επιτρέπεται να “Μηδίζουν” οι Εκκλησιαστικές Κεφαλές των Μητροπόλεων, όχι ως “θλιβεροί οδοιπόροι-ικέτες προς τα Σούσα”, αλλά κινούμενοι προς δυσμάς, εις την ελεύθερη Ελλάδα, ως “θλιβεροί οδοιπόροι-ικέτες προς τα … νεκροταφεία”, δηλαδή, ως “κηδειάδες”, αναζητώντας τα αντίστοιχα “τυχερά”.!

4. Φοβερή πνευματική επανάσταση

Ξέρετε τι φοβερή πνευματική επανάσταση θα γίνει στα σκλαβωμένα μέρη, εάν εμφανισθούν εκεί πενήντα άξιοι Μητροπολίτες;

Πόσο δύναμη και θάρρος θα λάβουν τα εκατομμύρια, (ναι εκατομμύρια!) φανερών και Κρυφών Χριστιανών;

Πόσο εγκληματικό είναι να παραμένουν αποίμαντα αυτά τα εκατομμύρια Χριστιανών και οι Μητροπολίτες τους να ταξιδεύουν αμέριμνοι και κουστουμαρισμένοι σε άλλα μέρη!!! Άραγε, τι λόγο θα δώσουν στο Θεό αυτοί οι άνθρωποι;;;
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου