Σελίδες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μακελειό με 12 μαθητές νεκρούς στη Βραζιλία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης ο δράστης εισήλθε στο σχολικό συγκρότημα με τη δικαιολογία ότι είχε προσκληθεί για να δώσει μια διάλεξη στους μικρούς μαθητές.

13:30 8/4
Text Size Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τραγωδία με"δώδεκα μαθητές νεκρούς και ακόμη 22 τραυματίες σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Τάσο ντα Σιλβέιρα (Tasso da Silveira) στην υποβαθμισμένη περιοχή Ρεαλένιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία από τα πυρά του 24χρονου Ουέλινγκτον Μενέζες ντε Ολιβέιρα (Wellington Menezes de Oliveira), πρώην μαθητή του ίδιου σχολείου....


Το περιστατικό εκδηλώθηκε στις 8:30 πμ, όταν"περισσότερα από 400 άτομα βρίσκονταν συνολικά στο"κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης ο δράστης εισήλθε στο σχολικό συγκρότημα με τη δικαιολογία ότι είχε προσκληθεί για να δώσει μια διάλεξη στους μικρούς μαθητές.
Οπλισμένος με δύο περίστροφα και ζωσμένος με σφαίρες, ο Ολιβέιρα στην αρχή σκότωσε κάποιους μαθητές που βρίσκονταν στην αυλή και τους διαδρόμους. "Έλεγε στα παιδιά να γυρίσουν προς τον τοίχο και μετά τα πυροβολούσε στο κεφάλι, ενώ εκείνα τον παρακαλούσαν να μην το κάνει. Υπήρχε πολύ αίμα και κάποια παιδιά ψυχορραγούσαν στις σκάλες", ανέφερε ο 11χρονος Τζαντέ Ράμος σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει τρυπώνοντας σε μια τάξη όπου ο δάσκαλος έκλεισε την πόρτα και την μπλόκαρε με θρανία. Εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο YouTube δείχνουν τα παιδιά να τρέχουν ουρλιάζοντας στους διαδρόμους και ζητώντας βοήθεια με τις λευκές μπλούζες τους καλυμμένες με αίμα.
Λήψη από την κάμερα του εσωτερικού κυκλώματος του σχολείου δείχνει τους μαθητές καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά.
Λήψη από την κάμερα του εσωτερικού κυκλώματος του σχολείου δείχνει τους μαθητές καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά.
Στη συνέχεια ο δράστης μπήκε στο κεντρικό κτήριο,"κατευθύνθηκε σε μια από τις τάξεις φωνάζοντας "θα σας σκοτώσω όλους" και άρχισε"να πυροβολεί αδιακρίτως, με δύο περίστροφα, εναντίον των μικρών μαθητών, ηλικίας 9 εως 14 ετών.
Οι δάσκαλοι έκλεισαν τις πόρτες των υπολοίπων τάξεων και τα παιδιά χώθηκαν κάτω από τα θρανία σε μια προσπάθεια να προφυλαχτούν από τη μανία του νεαρού άνδρα.
"Σκέφτηκα... Ολοι θα πεθάνουμε"
"Παιδιά έβγαιναν από το σχολείο γεμάτα αίματα, ζητώντας βοήθεια, κάποιος μαθητής είχε τραυματιστεί στον ώμο. Φοβόταν και έκλαιγε" δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Ροντρίγο Αλβάρες Περέιρα στο BBC, κάτοικος της περιοχής ο οποίος κατευθύνθηκε στο σημείο όταν άκουσε ριπές από το χώρο του σχολείου.
Ο δράστης μετά την αυτοκτονία του στη σκάλα του σχολείου.
Ο δράστης μετά την αυτοκτονία του στη σκάλα του σχολείου.
Ο 11χρονος μαθητής Μάρκο Σίλβα που επίσης έζησε το μακελειό από κοντά είπε πως ήταν σα να παίρνει μέρος σε ταινία τρόμου: "Ολοι μας πέσαμε στο έδαφος. Ο δάσκαλος μας ζήτησε να παραμείνουμε ήσυχοι ώστε να μην μας αντιληφθεί. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα… Αν έρθει… όλοι θα πεθάνουμε".
Την ίδια ώρα, δύο από τους μαθητές που έφεραν τραύματα από σφαίρες βγήκαν τρέχοντας στον δρόμο και ειδοποίησαν δύο αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν περιπολία, δύο τετράγωνα πιο μακριά. Αμέσως, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σχολείο και ένας από αυτούς εντόπισε τον δράστη στον δεύτερο όροφο και αντάλλαξε μαζί του πυροβολισμούς.
Ένα από τους μαθητές τρέχει να γλιτώσει έχοντας ήδη τραυματιστεί στον ώμο.
Ένα από τους μαθητές τρέχει να γλιτώσει έχοντας ήδη τραυματιστεί στον ώμο.
"Μόλις με είδε, με σημάδευσε με το όπλο", λέει ο αστυνομικός Μάρτσιο Αλβές: "Όμως πρόλαβα και τον πυροβόλησα στα πόδια. Εκείνος έπεσε στα σκαλιά και αμέσως μετά αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι".
Από τα πυρά του Ολιβέιρα έπεσαν νεκροί" επί τόπου έντεκα μαθητές, στην πλειονότητά τους κορίτσια, ενώ ένας ακόμη εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Πολλοί από τους τραυματίες που νοσηλεύονται βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο δράστης άφησε στην τάξη όπου έκανε την πρώτη επίθεση μια επιστολή με αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την ταφή του. Στην ίδια επιστολή, που ήταν γραμμένη με παραληρηματικό τρόπο, απαιτούσε να μην αγγίξει το πτώμα του κανείς "ακάθαρτος" εκτός κι αν φοράει γάντια, ενώ ζητούσε να επισκεφτεί τον τάφο του τουλάχιστον μια φορά ένας "πιστός του Θεού" και να προσευχηθεί για εκείνον και αυτό που έχει κάνει.
Γείτονες του Ολιβέιρα δηλώνουν έκπληκτοι από το συμβάν και υποστηρίζουν ότι ήταν ένας πολύ ήσυχος και συνεσταλμένος νέος που πάντα κυκλοφορούσε με σκυμμένο το κεφάλι, δεν έμπλεκε ποτέ σε καυγάδες του δρόμου και περνούσε όλη την ημέρα του μπροστά στο κομπιούτερ.
Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Εντμάρ Πεϊξότο ανέφερε στα τοπικά μέσα ότι ο Ολιβέιρα ήταν φορέας του ιού HIV. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο ίδιος ήταν "Μάρτυρας του Ιεχωβά", όπως οι θετοί του γονείς και τα υπόλοιπα πέντε παιδιά τους.
Συγκλονισμένη από το μακελειό δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας σημειώνοντας ότι αθώα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και το μέλλον τους.
 http://www.isporty.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου