Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΤΟΥ "1821"ο λόγος!

Θόδωρος Καλαμπούκας

Έλληνες και μισέλληνες!

Μέσα στα πολλά προτερήματα της φυλής μας, αγαπητοί φίλοι, είμαστε αναγκασμένοι να αναγνωρίσουμε και δύο κατ' εξοχήν χαρακτηριστικά μειονεκτήματά μας: Την ιδιοτέλεια, που μας κάνει να ερίζουμε διαρκώς (κι αυτό συμβαίνει σ' όλο το ιστορικό μας βάθος, με τους διαρκείς πολέμους μεταξύ μας) και την έφεσή μας προς την προδοσία (που σχετίζεται βέβαια με την ιδιοτέλειά μας). Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν Εφιάλτες...
Οι απάτριδες πάντα οχυρώνονται πίσω από ερμηνείες σοβαροφανείς, μιλούν με ύφος γνώστη των πραγμάτων και αποφαίνονται δογματικά! Αλίμονο αν δε συμφωνείς μαζί τους. Θα σε υποτιμήσουν, θα σε βρίσουν, θα σου κολλήσουν ρετσινιά!.. Εξ' αιτίας αυτών φτάσαμε στο σημείο να μη τολμάμε ν' αναφέρουμε τη λέξη πατρίδα (θα μας αποκαλέσουν ακροδεξιούς και φασιστοειδή), να αποφεύγουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες (θα μας αποκαλέσουν ακραίους εθνικιστές) και πάει λέγοντας!
Έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον απ' αυτούς τους απάτριδες (μόνος του το δηλώνει εφόσον ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν Έλληνες !!!) και υπογράφει ως Sotiris Tsintzilonis.
Δε γνωρίζω με τι ασχολείται, αλλά μου κάνει υποδείξεις! Στην ουσία, με καλεί να μη μιλώ. Εκφράζει θέσεις υποστηρικτικές για το επαίσχυντο "ντοκιμαντέρ" του SKY "1821".
Επειδή ακριβώς στηρίζεται σε έωλους ισχυρισμούς, μου είναι πολύ εύκολο να τους ανατρέψω με επιχειρήματα. Αποδελτιώνω μία προς μία τις απόψεις του:

Δηλώνετε κ. άπατρη ότι η άποψη μου, όπως τη διετύπωσα σε προηγούμενα μηνύματα μου "είναι όλως εσφαλμένη κι αυτό επειδή όντως πριν το 1821 δεν υπήρχε εθνότητα ελληνική με τη σημερινή ενννοια του όρου, η έννοια εθνος διαμορφώθηκε κατόπιν της γαλλικής Επανάστασης".

Δεν υπήρχε έθνος Ελλήνων και μάλιστα με πλήρη εθνική συνείδηση όταν όλοι οι Έλληνες δήλωναν ταπεινωμένοι από την "αρπαγή" της Ελένης του Μενέλαου και εξεστράτευσαν όλοι μαζί εναντίον της Τροίας;
Δεν υπήρχε ελληνική συνείδηση και έθνος Ελλήνων στις Θερμοπύλες; Στη Σαλαμίνα; Δε γράφουν οι μεγάλοι τραγικοί για Έλληνες; Το "ίτε παίδες Ελλήνων" του Αισχύλου, το "Ελλήνων όνειδος" του Ευριπίδη, ο λόγος του Φιλίππου για να συνενωθούν όλοι οι Έλληνες, ο Κων/νος Παλαιολόγος δε ζήτησε έναν Έλληνα να του πάρει το κεφάλι;
Αυτά δεν είναι η ιστορία; Δε συνέβησαν; Είναι όλα μύθος κ. άπατρη;

Δηλώνετε επίσης "...Οι Βλάχοι, οι Αρβανίτες,οι Σλαβόφωνοι, οι Σαρακατσάνοι και οι Γύφτοι απάρτισαν το έθνος μας, που ονομάστηκε ελληνικό".

Αναφέρατε όλους τους γύρω λαούς που επέδραμαν στην Ελλάδα, αλλά δεν αναφέρετε καθόλου τους γηγενείς, τους Έλληνες. Δηλαδή οι Έλληνες της κλασικής αρχαιότητας εξαφανίστηκαν από τη γη τους και από το προσκήνιο της ιστορίας με τρόπο μαγικό; Που πήγαν; Ποιος τους εξαφάνισε; Θα επινοήσετε καινούργια ιστορία εσείς;
Σας σκοτείνιασε το μυαλό, φαίνεται, η αντίληψη ότι η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική! Ναι ήταν πολυεθνική με αλλοεθνείς που κατοικούσαν εσχατιές της αυτοκρατορίας, στα ανατολικά σύνορα. Αλλά οι άρχοντες, η διοικητική μηχανή, δεν ήταν Έλληνες που διαχωρίστηκαν από τους Ρωμαίους και δημιούργησαν αυτόνομη αυτοκρατορία (στης Ρώμης οι άρχοντες και συνεπώς και ο λαός ήταν Ρωμαίοι και το μαρτυρούν τα ρωμαϊκά τους ονόματα) ενώ στην ανατολική τα ονόματα όλων είναι ελληνικά! Δεν ήταν οι Έλληνες που πολέμησαν τους Σλάβους; Δεν πολεμούσαν οι Έλληνες τους Τούρκους; Το ποσοστό των Τουρκαλβανών που ήρθαν στην Ελλάδα δεν ήταν μια άλλη εθνότητα; Και τί σήμαινε αυτό; Ότι έφυγαν οι Έλληνες όταν μπήκαν εκείνοι;

Δηλώνετε ότι: "...πουθενα δεν μιλούσαν ελληνικά, παρά αρβανίτικα , βλάχικα και σλάβοπ-βουλγάρικα.Ολοι αυτοί αποτελούσαν ένα λαό μαζί μετους Τούρκους, η επανάσταση δε άρχισε ως κοινωνική διαμαρετυρία εναντίον των τσιφλικάδων που βύζαιναν την ελληνική ύπαιθρο και κατόπιν απέκτησε τη σημασία που τις αποδίδουμε".

Αν πουθενά δε μιλούσαν ελληνικά τότε σε ποια γλώσσα έγραψε ο Μακρυγιάννης τα απομνημονεύματά του; Σε ποια γλώσσα έγραψε και με ποια γλώσσα μιλούσε ο Κολοκοτρώνης; Ο Κανάρης, η Μπουμπουλίνα; Σε ποια γλώσσα έγραψε ο Ρήγας Φεραίος; Ο Σολωμός;
Και τι συνέβη; Μόλις ελευθερώθηκε η Πελοπόννησος και συνεστήθη ελληνικό κράτος, οι κάτοικοι έτρεξαν σε σχολεία ξένων γλωσσών για να μάθουν ελληνικά; Γελοιοποιείστε με τις ανιστόρητες απόψεις σας κ. άπατρη!
Τα υπόλοιπα του μηνύματός σας έχουν ήδη απαντηθεί.

Αλλά γιατί υποστηρίζετε με τυφλή επιμονή το "ντοκιμαντέρ 1821" ; Ναι, είναι καλογυρισμένο τεχνικά, αλλά δημιουργήθηκε για να πείσει τους Έλληνες ότι δεν είναι Έλληνες! Σας υπενθυμίζω ότι και στο παρελθόν ο SKY είχε δείξει χάρτη της Ελλάδος, με την ελληνική Μακεδονία ως μέρος του κρ΄τους των Σκοπίων και τη Θράκη ως τουρκική.
Τι ρόλο παίζει αυτό το κανάλι θα το κρίνει ο λαός μας!.. Όπως θα κρίνει και τον ΑΝΤΕΝΝΑ που παρουσιάζει κατά κόρον τουρκικές σειρές.
Και σας υπενθυμίζω και την "Ελευθεροτυπία" που δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Μπορούν οι Έλληνες να ζήσουν με τους Τούρκους ;" (Και πού νομίζετε ότι υπολογίζουν τη "συμβίωση"; Στην Τουρκία; Όχι βέβαια! Εννοούν την πιθανότητα να ζήσουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα!..
Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά (και άλλα πολλά που δεν αναφέρω τώρα) είναι τυχαία ή συμπτωματικά είναι αφελής!
Αλλά όποιος υποστηρίζει θέσεις όπως οι δικές σας είναι προδότης.

Αλλά το κυριότερο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (χωρίς καμιά σχέση μεταξύ τους) ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ σε πολλές χώρες, αλλά και ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ DNA ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ σε απίστευτο ποσοστό.
Η επιστημονική ανάλυση απέδειξε ότι οι Έλληνες είναι Έλληνες και μάλιστα από τους πιο καθαρούς λαούς της Ερώπης!
Σας δίνω και τη διεύθυνση LINK για να διαβάσετε λεπτομέρειες.

Καμιά θεωρία (σαν του Φαλμεράιερ δε μπορεί να σταθεί, όταν υπάρχουν βιολογικές - εργαστηριακές αποδείξεις! Καταλάβατε κ. Sotiris Tsintzilonis ;

1 σχόλιο:

  1. κΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΚΕ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ Η ΕΛΕΝΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ,ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ,ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΤΕΘΗ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΤΑ ΕΠΗ ΑΣΧΟΛΟΘΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΑΝΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ,ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΗς ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΑΣ,ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ,ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙς ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΩΣ ΕΔΩ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.πΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 1821 ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗς ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΙΔΙΩΜΑ ΓΡΕΚΟΤΟΥΡΚΙΚΟ,Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗ ΛΟΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΡΑΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΙ ΕΝ ΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑς,ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΕΚΤΟς ΤΗς ΠΑΡΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗς ΓΛΩΣΣΑΣ,ΟΛΑ,ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΕΙΝΑΙΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΙΚΑ,ΒΛΑΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΑ.ΜΗΠΩς ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΛΟΣ,ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑς ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΓΝΩΤΙΖΟΥΝ ΟΜΩς ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΑΠΛΩς ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑς,ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ , ΠΟΥ ΜΑς ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑς, ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, Σ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΡΑΤΟς ΓΕΜΑΤΟ ΚΛΕΦΤΕς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟς ΤΟΥ 5ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟ ΑΠΑΤΑΣΘΕ ΟΙΚΤΡΑ,ΑΦΟΥ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗς ΑΡΠΑΧΤΗΣ,Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ,Η ΑΓΝΟΙΑ,ΟΙ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΕΙΣΙΔΑΟΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟΥ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
    Ως ΕΠΙΜΥΘΙΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΟΥ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑΝΩΝ ΝΤΙ ΑΝ ΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗς ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΜΑς Ως ΛΑΟΥ. ΣΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή