Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ!!!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Του Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτη
================
Το καλύτερο από όλα τα μνημόσυνα που μπορούμε να κάνουμε για τους κεκοιμημένους είναι... η προσεκτική ζωή μας, ο αγώνας που θα κάνουμε, για να κόψουμε τα ελαττώματά μας και να λαμπικάρουμε την ψυχή μας.
Γιατί η δική μας ελευθερία από τα υλικά πράγματα και από τα ψυχικά πάθη, έκτος από την δική μας ανακούφιση, έχει ως αποτέλεσμα και την ανακούφιση των κεκοιμημένων προπάππων όλης της γενιάς μας.
Οι κεκοιμημένοι νιώθουν χαρά, όταν ένας απόγονός τους είναι κοντά στο Θεό.
Αν εμείς δεν είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, τότε υποφέρουν οι κεκοιμημένοι γονείς μας, ο πάππους μας, ο προπάππος μας, όλες οι γενεές. «Δες τι απογόνους κάναμε!», λένε και στενοχωριούνται.
Αν όμως είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, ευφραίνονται, γιατί και αυτοί έγιναν συνεργοί να γεννηθούμε και ο Θεός κατά κάποιον τρόπο υποχρεώνεται να τους βοηθήση. Αυτό δηλαδή που θα δώση χαρά στους κεκοιμημένους είναι να αγωνισθούμε να ευαρεστήσουμε τον Θεό με την ζωή μας, ώστε να τους συναντήσουμε στον Παράδεισο και να ζήσουμε όλοι μαζί στην αιώνια ζωή.
Επομένως, αξίζει τον κόπο να χτυπήσουμε τον πα λαιό μας άνθρωπο, για να γίνη καινός και να μη βλάπτη πια ούτε τον εαυτό του ούτε άλλους ανθρώπους, αλλά να βοηθάη και τον εαυτό του και τους άλλους, είτε ζώντες είναι είτε κεκοιμημένοι.
ΠΗΓΗ:
Αναστάσιος

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και στην πόρτα σας.Είπα να μην έρθω με άδεια χέρια: http://thalassa-karadeniz.mylivepage.com/file/1715_%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%97/4277_%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζένη,πολύ σπουδαίο και το ιστολόγιό σου αλλά και αυτό που μας έστειλες!Δές και εσύ http://www.enromiosini.gr/,λέει για ένα σπουδαίο βιβλίο του Παντελή Αναστασιάδη(ΠΑΝΤΕΛ-ΑΓΑ)καπετάνιου του Ποντιακού αντάρτικου με τίτλο"Μνήμες του Ποντιακού Έπους",εκδόσεις ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ!!!Σε ευχαριστώ και να μας έρχεσαι πάντα με γεμάτα χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή