Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012


ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΧΟΛΕΒΑ


ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΧΟΛΕΒΑ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========
Ως Ελληνας της Κύπρου δοκιμάζω πάντοτε χαρά, όταν διαβάζω τα πατριωτικά άρθρα του κ. Χολέβα, για τα εθνικά μας θέματα.
Ο κ. Χολέβας, ως αληθινός Ελληνας πατριώτης, ουδέποτε εξαιρεί την Κύπρο από τα εθνικά όνειρα της πατρίδας μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ
_________

Στο παρόν άρθρο του - αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύουμε στη συνέχεια - επισημαίνει την ανάγκη να μην ξεχάσουμε το θέμα των 1619 Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοούμενων και την ανάγκη...
να παραδειγματιστούμε από άλλα έθνη, όπως είναι οι Εβραίοι και οι Αρμένιοι, οι οποίοι διεκδικούν δυναμικά τα δίκαιά τους.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος, ο οποίος θα διαφωνήσει με τις θέσεις και τις προτάσεις του κ. Χολέβα.
Δυστυχώς όμως είναι εντελώς εξωπραγματικές οι προτάσεις του.

Οσες επιτροπές και αν δημιουργηθούν δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο για να υπάρξει διεκδικητική πολιτική έναντι των Τούρκων.

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ
_______________

Εις μεν την Κύπρο τα κόμματα που εκπροσωπούν τα δύο τρίτα του λαού στο Εθνικό Συμβούλιο απαίτησαν από τον εθνομειοδότη πρόεδρο της Κύπρου να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ ο ίδιος ο Νεοκύπριος και Εκκλησιομάχος και ανθέλληνας πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά να το πράξει.

Πολλώ μάλλον επομένως δεν είναι διατεθειμένος να υιοθετήσει διεκδικητική πολιτική έναντι των Τούρκων.
Ας το χωνέψουμε μια για πάντα.

Ενόσω ο κ. Χριστόφιας θα βρίσκεται στην εξουσία ΜΟΝΟΝ συμφορές μπορούν να προκύψουν για τον τόπο.

Οποιος βαυκαλίζεται να πιστεύει το αντίθετο αγνοεί πλήρως τα δεδομένα ή αδυνατεί να τα αξιολογήσει ορθά.

Ο ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΓΑΠ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
___________

Οσο για την Ελλάδα ποια διεκδικητική πολιτική μπορεί να υπάρξει, αφού ο άνθρωπος που είπε ότι είναι καλή ιδέα "να δώσουμε στους Τούρκους λίγη γη για ασφάλεια" εξελέγη πανηγυρικά πρωθυπουργός και υπέγραψε στη συνέχεια μνημόνιο που φαλκιδεύει την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας;

Και όχι μόνον αυτό αλλά ο ίδιος και το κόμμα του εξακολουθεί να συγκυβερνά μέσω της μαριονέτας της κατοχικής οικονομικής κυβέρνησης την Ελλάδα;
Ευχαριστούμε πάντως, με όλη μας την καρδιά, τον κ. Χολέβα για τον αγνό πατριωτισμό και την αγάπη του προς την ημικατεχόμενη Κύπρο και για την ευαισθησία του για την τραγωδία των αγνοούμενων μας.
*****
ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;
Του Κωνσταντίνου Χολέβα
============
Γιατί η Διεθνής Κοινότητα εξάντλησε όλη τη δικαστική και αστυνομική αυστηρότητά της κατά των Σέρβων για τα υπαρκτά και ανύπαρκτα εγκλήματά τους στη Βοσνία και δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσα διέπραξε ο τουρκικός Αττίλας το 1974;

Αν ήμασταν Εβραίοι ή Αρμένιοι δεν θα είχαμε αφήσει την Τουρκία σε χλωρό κλαρί. Θα θυμίζαμε συνεχώς τα εγκλήματα του Αττίλα και θα προβάλλαμε όσα στοιχεία υπάρχουν περί των 1619 αγνοουμένων μας.
Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο εθνικιστής Τουρκοκύπριος ψευδοπρόεδρος που πέθανε προσφάτως είχε παραδεχθεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προς τον Κύπριο δημοσιογράφο Σταύρο Σιδερά ότι δεν υπάρχουν πλέον αγνοούμενοι από το 1974, αλλά όλους τους έσφαξαν οι Τούρκοι εισβολείς και κυρίως Τουρκοκύπριοι παραστρατιωτικοί υπό την ηγεσία του.
Και μόνο αυτή ομολογία θα αρκούσε για να ξεκινήσει η ελληνική πλευρά διαδικασίες για την παραπομπή του Ντενκτάς σε Διεθνές Δικαστήριο.
Αλλά και άλλες ενέργειες του Αττίλα είναι δυνατόν να καταδικασθούν στη Χάγη, όπως π.χ. η βιαία μετακίνηση Ελληνοκυπρίων από τον Βορρά προς τον Νότο. Έχουμε πολλά στοιχεία και επιχειρήματα, αλλά καταντήσαμε νεροκουβαλητές της Άγκυρας από μιά λανθασμένη και αδικαιολόγητη εμμονή μερικών πολιτικών μας στην ανύπαρκτη και αστήρικτη ελληνοτουρκική φιλία.
Σπρώχναμε κατά καιρούς το κάρο της Τουρκίας προς τη Ευρωπαϊκή Ένωση και φαινόμασταν τόσοι αφελείς που δεν είχαμε καταλάβει ότι ο σκληρός γαλλογερμανικός πυρήνας δεν θέλει την Τουρκία ως πλήρες μέλος.
Αντί να αναζητούμε την τύχη των αγνοουμένων μας αναλωνόμασταν σε ζεϊμπέκικα και χαριεντισμούς προς Τούρκους εθνικιστές όλου του πολιτικού φάσματος. Δεν μπόρεσαν οι οπαδοί αυτής της γραμμής να εννοήσουν ότι ασχέτως κομμάτων και ιδεολογιών όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί είναι σκληροί και διεκδικητικοί κατά του Ελληνισμού.
Η Αθήνα και η Λευκωσία οφείλουν αμέσως να αξιοποιήσουν τα στοιχεία της άξιας Ευρωβουλευτού κ. Ελένης Θεοχάρους και να ζητήσουν την αντικειμενική έρευνα όλων των τουρκικών φυλακών από επιτροπές νομικών και ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες της Ευρ. Ένωσης. Δεν είναι δυνατόν να θέλει η Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε. και από την άλλη πλευρά να κρύβει συστηματικά σκελετούς στα ντουλάπια της και στις φυλακές της.
Οι Αρμένιοι επιτυγχάνουν διεθνώς νίκες κατά του τουρκικού σωβινισμού και η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεοτούρκους αναγνωρίζεται όλο και από περισσότερα κράτη. Εμείς γιατί υπνώττουμε;
Ως πότε θα μας αποκοιμίζει το δηλητήριο της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας; Ως πότε θα αφαιρούμε τους ήρωες από τα σχολικά μας βιβλία για να καλοπιάσουμε μία χώρα, η οποία προέβη σε φοβερά εγκλήματα κατά του Ελληνισμού από το 1922 μέχρι το 1974;
Προτείνω να συσταθεί ειδική Επιτροπή στη Βουλή των Ελλήνων για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται στρατιωτικοί εξ Ελλάδος και Ελληνοκύπριοι μάχιμοι ή άμαχοι.
Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ασχοληθούμε και πάλι με τους 1619 αγνοουμένους μας.
Δεν ξεχνούμε τα εγκλήματα του Αττίλα!


 http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2012/03/blog-post_5598.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου