Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!


ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================
Μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε τελικά ολιγόλεπτη συνάντηση στον Κορυδαλλό με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.
Να υπενθυμίσουμε τρία πράγματα.
ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
____________
1.) Οτι το Ανακοινωθέν που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στον Κορυδαλλό πριν σχεδόν ένα μήνα.
Φυσικό λοιπόν είναι να διερωτάται...
ο κόσμος γιατί άραγε ο Μακαριότατος χρειάστηκε ένα μήνα για να πραγματοποιήσει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας αυτό που ανήγγειλε υπό το φως της δημοσιότητας με το Ανακοινωθέν της Συνόδου;
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
__________
2.) Γιατί χρειάστηκε να καταθέσουν οι συνήγοροι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου αίτηση αποφυλάκισης στο Εφετείο, ο Εισαγγελέας να συντάξει ευνοική για τον Γέροντα Εφραίμ εισήγηση και μετά να αποφασίσει ο Μακαριότατος να πραγματοποιήσει ολιγόλεπτη συνάντηση στον Κορυδαλλό;
Μήπως επειδή έχει έγκυρες πληροφορίες ότι το Εφετείο θα κάνει δεκτή την αίτηση του Γέροντα Εφραίμ όπως προτείνει και η εισήγηση του Εισαγγελέα;
“ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΙ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ
___________
3.) Οι ετεροχρονισμένες επιστολές αγανάκτησης προς....
τον πρωθυπουργό για το δράμα του λαού και οι ετεροχρονισμένες επισκέψεις του Μακαριότατου στον Γέροντα Εφραίμ ουδένα πείθουν. Αυτοί οι “επικοινωνισμοί” παράγουν μηδενικό αποτέλεσμα, επειδή όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι υποκριτικοί και ανειλικρινείς.
Με στρατηγούς όπως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η παράταξη του Κυρίου θα προάγεται από ήττα σε ήττα. Αφέρεγγυος, ύπουλος, διπλοπρόσωπος, άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων, συνωμότης εναντίον των συμφερόντων της Εκκλησίας. Αθεολόγητος! Βλέπει την Εκκλησία ως φορέα κοινωνικού έργου.
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
__________
Δυστυχώς!

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος κέρδισε επάξια με το σπαθί του τον τίτλο “ο χειρότερος Αρχιεπίσκοπος της Ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδας”, έστω και αν οι προκάτοχοί του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο υπήρξαν οι αχαρακτήριστοι Σεραφείμ και Χριστόδουλος!

Αν αυτό δεν είναι αποτυχία δεν ξέρω τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτυχία. Να συγκρίνεται ένας Αρχιεπίσκοπος με τον Σεραφείμ και τον Χριστόδουλο και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να λέγει: "Ο Ιερώνυμος είναι ακόμη χειρότερος!"

Τι να πει κανείς; Μας εγκατέλειψε πλήρως ο Αγιος Θεός! Για τις αμαρτίες και τις ανομίες μας.
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2012/02/blog-post_4594.html#comment-form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου