Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ


Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========
Δεκαετίες τώρα παρακολουθώ την αρθρογραφία του κ. Σάββα Ιακωβίδη. Ολη η Κύπρος - και όχι μόνον - παρακολουθεί προσεκτικά αυτά που γράφει ο εξαίρετος αυτός αρθρογράφος.
Οχι μόνον όσοι συμφωνούν με τις αναλύσεις του αλλά και οι εθελόδουλοι Νεοκύπριοι.
Οι θέσεις του είναι πάντοτε ιστορικά....
κατοχυρωμένες, η σκέψη του συγκροτημένη και η συνέπειά του υποδειγματική. Σεμνός άνθρωπος, αληθινός πατριώτης και εξαίρετος χειριστής της Ελληνικής γλώσσας.
Οι επισημάνσεις του για την κατάσταση στην Κύπρο, μετά τη συνθηκόλογηση του Χριστόφια στο Greentree, πρέπει να προβληματίσουν όλους σοβαρά.
ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
__________
Για να επιβιώσει η Κύπρος πρέπει να αντιπαλαίσει με ΔΥΟ εχθρούς.
Τον κ. Ντάουνερ που εκπροσωπεί απροκάλυπτα τα Αγγλοτουρκικά συμφέροντα και τον ανθέλληνα Νεοκύπριο πρόεδρο Χριστόφια.
Κακώς θεωρούν πολλοί ότι ο κ. Χριστόφιας μας οδήγησε στο Βατερλώ του Greentree απλά και μόνον λόγω ανικανότητας.
Ασφαλώς και είναι ανίκανος ο Κύπριος Πρόεδρος.
Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του ΑΚΕΛ κατά βάθος δεν πιστεύει κάτι διαφορετικό.
Τα έχει κάνει κυριολεκτικά θάλασσα σε όλους τους τομείς.
Το ερώτημα επομένως δεν είναι ανίκανος - που είναι - αλλά ότι επιπλέον είναι εθελόδουλος.
ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ
_________
Στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει η αρρώστια που ποτίζουν τα Εδονόπουλα ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας και οι Ελληνες εχθροί μας.

Οτι ένα Κυπριακό έθνος πρέπει να συγκροτηθεί μέσα από τις δομές ενός συναιρετικού κράτους.

Και επειδή ακριβώς πιστεύει μέσα στα μύχια της ψυχής του αυτές τις θεωρίες δεν του κάνει η καρδιά να εγκαταλείψει τον οδικό χάρτη των Αγγλων και των Τούρκων που οδηγεί στην καταστροφή της Κύπρου.
Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
_________
Τι πρέπει επομένως να γίνει;

Η Βουλή και το Εθνικό Συμβούλιο να απαιτήσουν να ΜΗΝ εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις την Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για λόγους θεσμικούς.
Να διοριστεί αντί αυτού ως εκπρόσωπος της Ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες άνθρωπος που αν μη τι άλλο δεν είναι ανίκανος και δεν είναι ανθέλληνας.
ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΕΡ
__________
Παράλληλα να ζητηθεί επίσημα από τα Ηνωμένα Εθνη να αντικαταστήσουν τον κ. Ντάουνερ και να βάλουν στη θέση του άνθρωπο, ο οποίος δεν θα απολαμβάνει της εύνοιας ή της απλής ανοχής της Αγγλίας.
Αν δεν γίνουν δεκτές αυτές οι θέσεις η Κύπρος να κηρύξει τις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων λήξασες και να επανατοποθετήσει το Κυπριακό σε βάση ενιαίου κράτους.

Παράλληλα να αξιοποιηθεί η βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί στην Κύπρο από τη Ρωσία και την Κίνα και να απειληθούν οι Αγγλοι ότι θα δοθούν βάσεις στο Ισραήλ - όπως ζητά - για να αναγκαστούν να συμμαζευτούν.
Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
_________
Ο κ. Χριστόφιας φυσικά δεν θα δεχτεί αυτές τις ειδηγήσεις.
Γι’ αυτό συντονισμένα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου να κινηθούν αποφασιστικά και να ενημερώσουν δικούς μας και ξένους ότι ο Νεοκύπριος Πρόεδρος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Κύπρο και ουδεμία απόφαση του θα είναι εφεξής δεσμευτική για τον Κυπριακό Ελληνισμό.
ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΑΙ!
___________

Αν δεν γίνει αυτό η Κύπρος θα οδηγηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο σε νέο Μπούργκενστοκ όπου θα κύψει τον αυχένα στις απαιτήσεις των Αγγλοτούρκων.
Η βοήθεια από την Ελλάδα αυτή τη φορά δεν θα παρασχεθεί, επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει Ελληνική αλλά κατοχική κυβέρνηση.
ΤΟ ΝΑΙ ΘΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΟΧΙ
____________
Στην Κύπρο οι Νεοκύπριοι με τις πλάτες του προσφυώς υπό του λαού μας αποκαλούμενου “Καταστρόφια”, θα απειλούν θεούς και δαίμονες για να δεχτούμε την τουρκοποίηση της Κύπρου και το όραμα του κ. Χριστόφια “Λέμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ” θα γίνει πραγματικότητα.
Επομένως ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αφοπλιστεί ο κ. Χριστόφιας και να αποπεμφθεί κλωτσηδόν ο κ. Ντάουνερ. ΟΧΙ όμως για να αντικασταθεί με άλλο Αγγλόδουλο και Τουρκόφιλο συντονιστή.
Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από το εξαίρετο άρθρο του κ. Σάββα Ιακωβίδη που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΕΡ...
Του Σάββα Ιακωβίδη
=========
Είναι πρωτοφανές, εξωφρενικό και ασύλληπτο να το σκεφτεί κανείς: Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ προσβάλλει και υποβαθμίζει αδίστακτα την Κυπριακή Δημοκρατία. Χρησιμοποιώντας τουρκική φρασεολογία, λέγει ότι οι Ε/κύπριοι θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ. Το είπε πέραν της μιας φοράς. Και όχι μόνον οι πέτρες δεν σηκώθηκαν για να τον λιθοβολήσουν, αλλ’ ούτε καν ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ φαίνεται να ενοχλήθηκαν.
Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
____________
Ο Ντάουνερ, υβριστής και ενσυνείδητος υπονομευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που την υποβάθμισε και χλεύασε, ακόμα παραμένει στη θέση του. Γιατί; Διότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είχε τα πολιτικά κότσια, την αξιοπρέπεια, τον πολιτικό ανδρισμό και την περηφάνια να απαιτήσει αυθωρεί την απομάκρυνσή του. Μόλις ο Ντάουνερ εξήμεσε όσα εμετικά και προκλητικά είπε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δ. Χριστόφιας όφειλε να διακόψει τις συνομιλίες, να συγκαλέσει διάσκεψη Τύπου, να καταγγείλει τον Ντάουνερ και να απαιτήσει την εκδίωξή του.
Αφού, λοιπόν, ο Πρόεδρος δεν έπραξε τα αυτονόητα και επιβαλλόμενα, ο Μπαν αναβάθμισε τον Ντάουνερ! Του ανέθεσε ρόλο επιδιαιτητή και εισηγητή της πολυμερούς διάσκεψης, που ορίστηκε για το τέλος Απριλίου-αρχές Μαΐου.
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΟΥΝΕΡ
______________
Με απλά λόγια: Η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαρτάται στο εξής από τον Ντάουνερ. Όλοι να είναι σίγουροι ότι θα εισηγηθεί στον ΓΓ τη σύγκληση πολυμερούς, όπως προαναγγέλθηκε. Ο Δ. Χριστόφιας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Κατόπιν εορτής, αφού δημιουργήθηκαν νέα τετελεσμένα, ο Πρόεδρος δεν πείθει κανέναν. Πριν αναχωρήσει για το Γκρίντρι, διερωτάτο γιατί να πάει. Πήγε, όμως, επειδή τον προσκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Μετά το Γκρίντρι, πάλι διερωτάται γιατί πήγε! Πριν και μετά, διαπίστωσε ότι τα πράγματα δεν μετακινήθηκαν στις συνομιλίες. Ναι, αλλά, τώρα υπάρχει κατατεθειμένος ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και σύγκληση πολυμερούς. Αυτήν την πολυμερή θα την εισηγηθεί ο Ντάουνερ. Ο Πρόεδρος δεν τον ανέχεται. Τα κόμματα απαιτούν τώρα την απομάκρυνσή του. Πολύ αργά για όλους και ειδικά για τον Πρόεδρο και τα κόμματα.
ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗ...
______________
Τι θα γίνει τώρα; Με Χριστόφια στην ηγεσία της ελληνικής πλευράς και Ντάουνερ σε αναβαθμισμένο ρόλο επιδιαιτητή και εισηγητή πολυμερούς, έχει κανείς αμφιβολία ότι θα οδηγηθούμε κατά κρημνόν; Οι πολίτες και τα κόμματα δεν εμπιστεύονται ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Οι ανεπάρκειες του Προέδρου και η αλαζονεία του Ντάουνερ είναι η καλύτερη συνταγή για την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή λύσης τουρκογενούς προσανατολισμού. Μία διέξοδος υπάρχει: Ο Πρόεδρος να παύσει να είναι συνομιλητής και ο Ντάουνερ να ξεκουμπιστεί πάραυτα. Ίσως τότε να έχουμε κάποιες ελπίδες…

 http://panayiotistelevantos.blogspot.com/
ΠΗΓΗ:
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου