Σελίδες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ, Ο "ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ


Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ, Ο “ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ” ΚΑΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============
Η τελευταία παρέμβαση του π. Βασίλειου Θερμού προκάλεσε μεγάλο σχολιασμό από διάφορα ιστολόγια. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τον ακριβή λόγο που το συγκεκριμένο άρθρο κατόρθωσε να ελκύσει τόση προσοχή, ενώ προηγούμενα άρθρα του π. Βασίλειου - που δημοσιεύτηκαν στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ - πέρασαν κυριολεκτικά απαρατήρητα.
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
_______
Το άρθρο περιέχει ορισμένες ορθές θέσεις. Λ.χ. ότι την ευθύνη για την κρίση - όχι μόνον την οικονομική - πρέπει πρώτιστα να την αναζητούμε στον εαυτό μας. Στις αμαρτίες μας, στην πλεονεξία μας, στον εγωισμό μας. Αλίμονον...
 αν ένας χριστιανός - και δη κληρικός - έχει διαφορετική άποψη.
Ο π. Σαράντης λ.χ. σε ομιλία του αναφορικά με τα πνευματικά αίτια της Κρίσεως καταγράφει την κοινή πεποίθηση όλων ότι “ημάρτομεν, ηδικήσαμεν, ηνομήσαμεν και απέστημεν και εξεκλίναμεν από των εντολών” του Κυρίου και δια τούτο παιδευόμεθα. Επομένως χρειάζεται προσευχή και μετάνοια.
Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστεύει κάτι διαφορετικό;
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΕ “ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”
_________
Ορθή επίσης είναι η παρατήρηση του π. Βασίλειου ότι υπάρχουν πιστοί, οι οποίοι προτιμούν να ανάγουν τα αίτια της κρίσης σε κάποιες αόρατες δυνάμεις, οι οποίες εξυφαίνουν όλα τα κακά στον πλανήτη - και δη στην πατρίδα μας - και υποβαθμίζουν έτσι - επιγνώστως ή ανεπιγνώστως - την προσωπική και συλλογική μας ευθύνη για την κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ “ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”
__________
Αυτές οι “Σκοτεινές δυνάμεις”, στις οποίες αρέσκονται πολλοί να αναφέρονται, υπάρχουν. Ουδείς αρνείται την ύπαρξή τους. Ούτε και ο π. Βασίλειος από ότι πρόσεξα από το άρθρο του. Η υφιστάμενη διαφωνία δεν αφορά την ύπαρξη των “σκοτεινών δυνάμεων”, αλλά το βαθμό που ευθύνονται για την οικονομική και γενικότερη κρίση.
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ “ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”;
_________
Γιατί υπάρχουν αυτές οι “σκοτεινές δυνάμεις”; Επειδή ζούμε στη μεταπτωτική εποχή. “Ο άρχων του κόσμου τούτου είναι ο διάβολος” και “ο κόσμος εν τω πονηρώ κείται και το πλέον τούτου έχουσιν οι κακοί” (Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς). Υπάρχει κανείς που το διαμφισβητεί;
ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ
__________
Οταν παίρνουν αποφάσεις οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί έχουν οποιονδήποτε κίνητρο εκτός από την εκμετάλλευση, την αποκόμιση κέρδους σε βάρος των πτωχών και των αδυνάτων; Φαντάστηκε ποτέ κανείς ότι οι Τράπεζες είναι φιλανθρωπικά καταστήματα; Θα ήταν με τον επεικέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό αφελής. Ενα πράγμα ενδιαφέρει τους πλουτοκράτες: Πώς θα μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.
Αφού λοιπόν αυτή είναι η φύση των πραγμάτων είναι πολύ φυσικό ότι οι τα χρήματα έχοντες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν πιο αποτελεσματικά με συνασπισμούς, λέσχες, στοές, δανειοληπτικούς οργανισμούς τοκογλύφων, κτλ..
Είναι δυνατόν να διαφωνεί κανείς - ή να εκπλήττεται έστω - επειδή συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα στη μεταπτωτική εποχή;
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ “ΣΙΩΝΙΣΜΟ” ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
_________
Αφού λοιπόν όλοι συμφωνούμε - ή τουλάχιστον εικάζω ότι είναι λογικό να συμφωνούμε - με τα πιο πάνω, - για ποιο λόγο το άρθρο του π. Βασιλείου συζητήθηκε τόσο πολύ, αφού κοινή είναι η διαπίστωση ότι τα αίτια της κρίσεως είναι πρωτίστως πνευματικά επειδή η πλεονεξία και ο εγωισμός - σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο - είναι ο κατεξοχήν τρόπος ζωής της πλειοψηφίας των ανθρώπων;
Νομίζω ότι η συζήτηση άναψε επειδή ο π. Βασίλειος επιμένει - δεν ξέρω για ποιο λόγο - να διαστρέφει την αναφορά του Σεβασμιότατου Πειραιώς και των περί τον π. Σαράντη καλών κληρικών αναφορικά με το “Σιωνισμό”.
Ο ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ
_________
Επανέρχομαι σε ένα θέμα που έθιξα και στο παρελθόν. Το πρώτο όνομα που αναφέρουν όσοι μιλούν για τον “Σιωνισμό” είναι ο Ροκφέλλερ! Ο ισχυρισμός ότι ο Ροκφέλλερ είναι Εβραικής καταγωγής είναι τουλάχιστον γελοίος.
Οσοι επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη εισηγούμαι να πραγματοποιήσουν ολοήμερη κρουαζιέρα - σε πολύ προσιτή τιμή - στον ποταμό Hudson και να επισκεφθούν τις επαύλεις των εκατομμυριούχων μεταξύ των οποίων την έπαυλη του Ροκφέλλερ.
Θα διαπιστώσουν ότι η έπαυλη είναι εξαιρετικά λιτή παρόλον ότι ο ιδιοκτήτης της θα μπορούσε να χτίσει την πολυτελέστερη έπαυλη του κόσμου. Δεν διαθέτει καν αίθουσα δεξιώσεων και χορού.
Και γιατί νομίζετε;
Επειδή ως φανατικός φονταμενταλιστής πουριτανός Προτεστάντης, ο γενάρχης της δυναστείας των Ροκφέλλερ, πίστευε ότι ο χορός είναι αμαρτία ακόμη και όταν χορεύουν έγγαμα ζευγάρια!!! Και μετά ορισμένοι αδαείς θεωρούν τον Ροκφέλλερ Εβραίο,!!! φανατικό Σιωνιστή!!! κτλ., κτλ.;!!! Ας σοβαρευτούν λιγάκι.
ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ! ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΑΟ!
_________
Ο Σεβασμιότατος Πειραιώς έκανε από την αρχή σαφές ότι αναφερόταν σε αυτά τα οικονομικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας που συνασπίζονται σε μασωνικές και παραπλήσιες λέσχες και στοές και ΟΧΙ στον Εβραικό λαό. Επανέλαβε τις ίδιες θέσεις σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πουν ο Αγιος Πειραιώς και οι άλλοι πατέρες και αδελφοί που αναφέρονται στο “Σιωνισμό”, για να πείσουν τον π. Βασίλειο Θερμό και ορισμένους άλλους ότι ΔΕΝ είναι αντισημίτες, αλλά εναντίον της Μασωνίας.
Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ένας επίσκοπος ή άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί πρέπει να είναι φίλοι της Μασωνίας; Για όνομα του Θεού!
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΣΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
__________
Προσφέρουν τρισχείριστη υπηρεσία στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας όσοι καταγγέλλουν τους Ελληνες ως αντισημίτες. Ουδέν τούτου αναληθέστερο.
Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν ορισμένοι που μισούν τον Εβραικό λαό. Συνηθέστατα - αν όχι πάντοτε - είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μισούν τον χριστιανισμό. Είναι οι λεγόμενοι “Δωδεκαθειστές” ή “αρχαιολάτρες”, οι οποίοι θεωρούν ότι ο χριστιανισμός είναι αλλότριος της παράδοσης μας και ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο “Δωδεκάθεο”.!!!
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι παρά μια ασήμαντη μειοψηφία, η οποία αντιμετωπίζεται - και δικαίως - από τον Ελληνικό λαό - στη συντριπτική πλειοψηφία του - ως γραφική κατάσταση.
Μισούν τους Εβραίους αυτοί οι άνθρωποι; Αυτό είναι απολύτως σίγουρο, αλλά πάντως όχι περισσότερο από ότι μισούν τον χριστιανισμό.!
ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ
________
Επομένως γιατί γίνεται αυτός ο αχρείαστος θόρυβος; Ο π. Βασίλειος αναφέρει ότι όσοι μισούν τους Εβραίους ως έθνος είναι ανάξιοι να μετέχουν της Θείας Κοινωνίας. Συμφωνώ απολύτως! Κανένας που μισεί δεν μπορεί να μετέχει της Θείας Κοινωνίας.
Γνωρίζει ο π. Βασίλειος κληρικούς ή συνειδητούς πιστούς που μισούν το Εβραικό έθνος; Προσωπικά δεν γνώρισα ποτέ κανένα συνειδητό χριστιανό που μισεί το Εβραικό έθνος, αλλά γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όλοι οι συνειδητοί χριστιανοί είναι εναντίον της Μασωνίας και της οποιασδήποτε άλλης “λέσχης” της πλουτοκρατίας που προωθεί την εκμετάλλευση των αδυνάτων.
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
________
Είναι απολύτως επιβεβλημένο να μην ξανάρθει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα. Ούτε ο Σεβασμιότατος Πειραιώς, ούτε οι περί τον π. Σαράντη καλοί κληρικοί, ούτε κάποιος άλλος συνειδητός χριστιανός μισεί τον Εβραικό λαό.
Ούτε το Ελληνικό έθνος, ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία έπραξαν ποτέ τι εναντίον του Εβραικού λαού. Το αντίθετο έγινε. Πρώτοι μεταξύ των Ευρωπαίων θρησκευτικών ηγετών οι Ελληνες Ιεράρχες υπερασπίστηκαν τους Εβραικής πίστεως συμπολίτες μας, οι οποίοι κατακρεουργήθηκαν με τον πιο φρικαλέο τρόπο στα στρατόπεδα συγκεvτρώσεως των Ναζί.
Οποιος δεν πιστεύει ότι αυτή είναι η αναντίρρητη ιστορική αλήθεια δεν έχει παρά να επισκεφθεί το “Μουσείο του ολοκαυτώματος” στην Washington D.C. για να διαπιστώσει τα συγκλονιστικά στοιχεία της αυτοθυσίας των Ελλήνων ορθοδόξων για να προστατεύσουν τους Εβραικής καταγωγής συμπατριώτες μας.   http://panayiotistelevantos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου