Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011


Ο ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΝΩ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΩΝΟΣ!













Ο ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΝΩ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΩΝΟΣ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Δεν απέμειναν πολλοί σοβαροί άνθρωποι δυστυχώς. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ορισμένοι.

Και ένας από αυτούς είναι ο διακεκριμένος εκπαιδευτικός κ. Στέλιος Παπαντωνίου. Ελληνας της Κύπρου! Με την όλη σημασία του όρου. Δάσκαλος! Με την όλη σημασία του όρου!

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ”
________

Μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει δικό του ιστολόγιο που επιγράφει “Κασσιανός”, για να μας θυμίζει μια από τις αγαπημένες γειτονιές της Λευκωσίας.

Ο Αγιος Κασσιανός είναι η γειτονιά που μεγάλωσε ο κ. Παπαντωνίου.

Ηταν, όμως, και η εκκλησία που πήγαινα τη Μεγάλη Εβδομάδα για να εκκλησιαστώ. Οχι μόνον επειδή ο ναός βρίσκεται κυριολετικά πάνω στην πράσινη γραμμή...
γεγονός που μου θυμίζει την Μεγάλη Εβδομάδα της Ελληνικής Κύπρου, αλλά κι επειδή δεν μπορούσα να γιορτάσω αληθινή Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου παρά στην εκκλησία του Αγίου Κασσιανού.

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
_________

Κρίμα που οι εκλογές μου άφησαν πικρή γεύση για κάποια πράγματα παράλληλα με τις θετικές πλευρές του θέματος που δεν αποσιωπώ. Είναι σημαντικό ότι οι Ελληνοκεντρικές δυνάμεις πέτυχαν καθαρή νίκη και συσπείρωσαν πέραν του 65% του εκλογικού σώματος. Παράλληλα κάποια ονόματα πέρασαν ήδη στη πολιτική λήθη με την απαξίωση των ψηφοφόρων (Πουργουρίδης του ΔΗΣΥ, Ν. Κλεάνθους του ΔΗΚΟ λ.χ.) γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες ότι οι ΑΚΕΛόδουλοι και οι “Ανανίτες” εθνομειοδότες αποδοκιμάζονται.

ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο κ. ΧΡ. ΚΛΗΡΙΔΗΣ
________

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αληθινή εικόνα του αποτελέσματος των εκλογών. Διαπίστωσα - με φρίκη - ότι και το κόμμα των “εθνικοφρόνων” άφησε εκτός βουλής τον διαπρεπέστερο Κύπριο νομικό, άνθρωπο με σπάνια κατάρτιση σε πολιτειακά θέματα, έναν αληθινά σοβαρό και αξιόλογο επιστήμονα τον κ. Χρ. Κληρίδη, ο οποίος - κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος - υπήρξε κυριολεκτικά ο πολιορκητικός κριός κατά του σχεδίου Ανάν.

Ο “ΕΝΤΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ” κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ
_______________

Αντίθετα οι ψηφοφόροι του ιδίου κόμματος έδωσαν μια άνετη σταυροφορία στον κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη ο οποίος θα “κοσμήσει” με την παρουσία του τα έδρανα της βουλής.

Ποιος είναι ο κ. Πιτσιλλιδης;

Ο κύριος που ανέλαβε τον άχαρι ρόλο να καλύψει θεολογικά την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, ο οποίος - αν και θεολόγος - αντί να εκκλησιαστεί σε ορθόδοξο ναό “εκκλησιάστηκε” στο στάδιο που ο Πάπας πραγματοποίησε τη “λειτουργία” του.

Είναι ο ίδιος θεολόγος, που κάνει αγιολογικές μελέτες για να αποδείξει ότι ... οι Αγιοι Σέργιος και Βάκχος ήταν ομοφυλόφιλοι!!! (Καλά διαβάσετε! Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος!) και είναι επίσης το ίδιο πρόσωπο που υποστήριξε ότι οι Ορθόδοξοι και οι Παπικοί έχουν την ίδια πίστη για την Αγία Τριάδα!!! Ούτε που άκουσε - ο δυστυχής - ότι υπάρχει κάποια αίρεση που ονομάζεται Filioque!!!

Ε λοιπόν αυτόν τον κύριο οι ψηφοφόροι της “εθνικόφρονας” παράταξης τον έκριναν άξιο να μπει στη Βουλή, ενώ ο διακεκριμένος νομικός και όντως αξιόλογος άνθρωπος κ. Χρ. Κληρίδης έμεινε “εκτός του νυμφώνος”.

Φταίω, λοιπόν, που επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους ότι και στην Κύπρο και στην Ελλάδα ΕΜΕΙΣ φταίμε πρώτιστα για τα κακά που μας βρίσκουν;

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ. ΧΩΡΟ
_________

Οσο για τον πέραν των "εθνικόφρονων" κομμάτων χώρο ισχύει το “Do not even go there!” Ο Γενικός Γραμματέας του Α.Κ.Ε.Λ. κ. Αντρος Κυπριανού μας είπε ξετσίπωτα πριν λίγες μέρες ότι προτιμά Τούρκο αριστερό παρά Ελληνα δεξιό Πρόεδρο.!!!

Γι’ αυτό καλά λέγει ο κ. Στέλιος Παπαντωνίου. “Ασε την κρίση στον Καντ! Δημοκρατία και γαρ” και συ τράβα τα μαλλιά σου γιατί με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε “ουκ έσται παύλα κακών” πριν ανοίξουν σούπερμαρκετ, που θα πουλούν μυαλά.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.
*****
ΤΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ;
Του Στέλιου Παπαντωνίου
=================
Όχι πως τους άφησαν καμιά μέρα. Ούτε το Σάββατο, που απαγόρευε ο νόμος τις προεκλογικές εκδηλώσεις. Βρήκαν την ευκαιρία να φαγοπιούν και να μας τα πουν τα ντέρτια τους τραγουδιστά, ίσως πεισθούμε από άλλα προσόντα να τους ψηφίσουμε. Ακόμα κι η κεφαλή του κράτους θυμήθηκε το Σάββατο να μας καλέσει στην κάλπη. Είναι η ώρα του πολίτη. Κι αυτήν ακόμα την τελευταία ώρα του την φάγατε. Όλα τελειώνουν εδώ μ' ένα "τέλος πάντων".
Οι άνθρωποι δούλεψαν σκληρά, εδώ μόνο ταιριάζει το "σκληρά δουλεύω", γιατί κατά βάθος ποθώ πολύ να δω τον εαυτό μου στη βουλή. Τα άλλα λεγόμενα "δουλεύουμε σκληρά", συνήθης έκφραση των κυβερνώντων, αν θέλουμε την πιστεύουμε.
Δούλεψαν λοιπόν σκληρά, βγήκαν τ' αποτελέσματα, τα οποία, φρονίμως ποιούντες δεν πρέπει να σχολιάσουμε, γιατί αυτό θα ήταν κριτική της κριτικής σκέψης του λαού, οπότε μόνο ο Καντ θα μπορούσε να γράψει για την κριτική δύναμη της κρίσης. Το σωστό λοιπόν είναι να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα. Δημοκρατία γαρ.
Το ερώτημα το έθεταν συνεχώς οι δημοσιογράφοι στους πολιτικούς: Και παρακάτω τι;
Στην πραγματικότητα όμως το ερώτημα πρέπει να τεθεί στους πολίτες. Και παρακάτω τι;
Πήγαμε, ψηφίσαμε, τελειώσαμε;
Τώρα κανονικά πρέπει να αρχίζει η σκληρή δουλειά του πολίτη. Να ελέγχει πόσο τον διαψεύδουν, πόσο επαληθεύουν με τις πράξεις τις υποσχέσεις, πόσο κοντά του είναι τώρα στα δύσκολα.
Γι' αυτό ο ρόλος του πολίτη, του ενεργού και όχι του άχρηστου, "αχρείου", είναι να ελέγχει αμέσως και εμμέσως, να δηλώνει ευαρέσκεια ή απαράσκεια, να υπενθυμίζει τους εκλελεγμένους: Είμαστε κι εμείς εδώ.
ΠΗΓΗ:
Κασσιανός

1 σχόλιο: