Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011



ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ19 Μάιος 12:18 π.μ.
Σήμερα θυμήθηκα τη μάνα που κάηκε στο δάσος με τα 4 παιδιά της αγκαλιά, εκείνο το καλοκαίρι που θάφτηκε η πατρίδα μας μέσα στις στάχτες.
Κοιτώ τα 4 παιδιά μου και νιώθω ότι είμαι στο δάσος μόνη μου και θέλω να τα αγκαλιάσω να τα σώσω γιατί η φωτιά μας περικύκλωσε .
Έτσι νιώθει η μάνα όχι μόνο...η πολύτεκνη, η μάνα που παλεύει να μεγαλώσει τα παιδιά της όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά και ηθικά.
Κοιτώ τα μάτια τους και θέλω να τους μάθω ότι κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να μας πειράξει γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά έχει καιρό που η οικογένεια χτυπιέται ανελέητα από ένα σύστημα που δεν θέλει οικογένεια και σίγουρα όχι ελληνική οικογένεια.
Πολύ περισσότερο η πολύτεκνη οικογένεια γιατί η πολύτεκνη οικογένεια είναι για την πατρίδα η μνήμη του χτες και η ανάσα του αύριο .
Στην πολύτεκνη οικογένεια βλέπεις το χτες γιατί κρατά από μόνος του ο θεσμός κάτι από τα παλιά, μια οικογένεια δεμένη που οι γονείς δεν έχουν χρόνο για τίποτε άλλο εκτός από τα παιδιά οπότε ξεφεύγουν εκ των πραγμάτων από το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η ανάσα του αύριο γιατί αγωνιάς πολύ περισσότερο και τρέχεις πολύ περισσότερο και παλεύεις και έτσι είναι το αύριο ένας ασταμάτητος αγώνας.
Η φωτιά που μας περικύκλωσε μπορεί να κάψει τα σώματα αλλά όχι την ψυχή μας ούτε το μυαλό μας.
Κύριοι -πως αλλιώς να σας αποκαλέσω προδότες και ανθέλληνες;- σε κάθε πόστο,σε κάθε υπηρεσία σε κάθε μέρος αυτού του δάσους, εσείς που είσαστε το σύστημα και καίτε την ελληνική οικογένεια να θυμάστε ότι μπορείτε να μας καίτε αλλά πάντα θα υπάρχουν οι μνήμες. Πάντα θα αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες μια νέα ελληνική οικογένεια, μια ακόμη πολύτεκνη οικογένεια.
Σ αυτό το σύστημα που θέλει την οικογένεια να μην έχει πρόσωπο, να μην έχει όνειρα, να μην έχει ζωή. Σ αυτό το σύστημα που την πολύτεκνη οικογένεια θέλει να την συνθλίβει και να την καίει θυμίζω ότι η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ.
Σε σένα που πιστεύεις ότι μπορείς να με κάψεις άκου την απάντηση μου.
Έχω Θεό που εσύ τον ξέχασες για να υπηρετήσεις το σύστημα!!!!!
Έχω πατρίδα, ιστορία, παιδιά .
Εχω αρχές,όνειρα και πιστεύω.
θα είμαι περήφανη πάντα .
θα είμαι χαρούμενη πάντα .
θα είμαι δυνατή πάντα.
θα είμαι εδώ να σε κοιτώ χωρίς να φοβάμαι
Γατί απλά είμαι η πιο δυνατή, η πιο πλούσια , η πιο ισχυρή μάνα .
γιατί όλα αυτά ;
Απλά, πολύ απλά γιατί είμαι Ελληνίδα και πολύτεκνη μάνα .

1 σχόλιο: