Σελίδες

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τα δίδακτρα των Τουρκοκύπριων ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ πλήρως από το κράτος. Των Εληνοκυρπίων ΟΧΙ! Να η δίκαιη κοινωνία της κυβέρνησης Χριστόφια!

Τα δίδακτρα των Τουρκοκύπριων παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχορηγούνται πλήρως από το Κράτος (διαβάστε πιο κάτω να φρίξετε)
Τα δίδακτρα των Ελληνοκυπρίων ΟΧΙ!
Αυτό θα πει δίκαιη κοινωνία… Αυτό θα πει ισότητα και δημοκρατία! Να πληρώνουμε τα δίδακτρα στους κατακτητές μας και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσει κανένας!

(Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα του Κυπριακού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού -http://www.moec.gov.cy/dde/idiotika_nipiagogeia.html):

"ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία -
Καταβολή διδάκτρων
Τα δίδακτρα των παιδιών προδημοτικής ηλικίας που φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν καλύπτονται από το Υ.Π.Π.
Το Υ.Π.Π. επιχορηγεί τα δίδακτρα των Λατίνων και Μαρωνιτών που φοιτούν στα εθνικά τους σχολεία (ιδιωτικά) για τη φοίτηση στην προδημοτική τάξη που είναι υποχρεωτική. Τα δίδακτρα των Τουρκοκύπριων παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχορηγούνται πλήρως από το Κράτος."

Kάνοντας μια ανάγνωση στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας για τη Δημοτική Εκπαίδευση, είναι εύκολο κάποιος να μείνει με το στόμα ανοιχτό, διαβάζοντας ότι τα δίδακτρα των Τ/κ που φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία καλύπτονται πλήρως από το κράτος, δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη!
Βοήθεια δίνεται και στους Λατίνους και μαρωνίτες μόνο για την προδημοτική τάξη, αλλά εκείνοι είναι πολίτες της Δημοκρατίας και πληρώνουν φόρους κανονικά. Οι Τ/κ όμως;
Είναι ακόμη ένα μέτρο το οποίο ευνοεί τους Τ/κ έναντι στους υπόλοιπους πολίτες της κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους και περνούν, αρκετοί από αυτούς, δύσκολους καιρούς τώρα με την κρίση.
Είναι αυτά για τα οποία είναι περήφανος ο υπουργός Παιδείας ή τέτοια μέτρα συνιστούν τον εκσυγχρονισμό της παιδείας μας; Αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός, είναι κοροϊδία, όπως τα Τ/κ ταξί στο αεροδρόμιο, όπως η δωρεάν περίθαλψη Τ/κ χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο. (Σχόλιο της Offsite)

ΑντιΠαρακμή

2 σχόλια: