Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

http://www.trelokouneli.gr/2011/03/19.html


Η δίωξη απέτρεψε 19 αυτοκτονίες..

Δεκαεννέα απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν...τα διαδικτυακά «ίχνη» δεκαεπτά Ελλήνων, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, και δύο αλλοδαπών -ο ένας ήταν ανήλικος- οι οποίοι είχαν...



εκδηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσουν. Τα άτομα ήταν ηλικίας από 13 μέχρι 51 ετών. Συνολικά από το 2006 μέχρι σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 160 απόπειρες αυτοκτονίας.

Όλοι τους χρησιμοποιούσαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, chatroom και διαδικτυακά παιχνίδια, όπου μέσω αυτών είχαν δηλώσει με διάφορους τρόπους την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, αναρτώντας μηνύματα απόγνωσης σε δημόσια θέα. Τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν χάρη σε άλλους χρήστες του Ίντερνετ που είδαν τα εν λόγω μηνύματα και ειδοποίησαν ηλεκτρονικά την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί διερευνούνταν τις περιπτώσεις και σχημάτιζαν δικογραφία, την οποία προωθούσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να δοθούν σχετικές παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ.

Για τις περιπτώσεις αυτές κλήθηκαν ψυχολόγοι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν χρειαστεί. Η αμεσότητα στη ψηφιακή διερεύνηση των περιπτώσεων αυτών, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό δύο ατόμων, η ζωή των οποίων κινδύνεψε. Τα άτομα αυτά νοσηλεύθηκαν στη συνέχεια σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου