Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

 Φωτογραφίες του Gerard Gascuel, σήμερα ιερομονάχου Γερασίμου

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
Ο φωτογράφος... Gerard Gascuel ο οποίος εργάστηκε με τον Marcel Marceau και τον Salvador Dali και νυν ιερομόναχος Γεράσιμος διηγείται πως αποφάσισε να γίνει ορθόδοξος μοναχός.
10.jpg
«Ήμουν 33 ετών όταν ο εκδότης μου με έστειλε στην Ελλάδα για να κάνω ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη ζωή των αγιορειτών»
Τριγυρίζοντας στα διάφορα μοναστήρια βρέθηκε σ' ένα μοναστήρι όπου έχουν την αρχαία παράδοση να διατηρούν τα οστά των κεκοιμημένων μοναχών.
09.jpg
«Μπήκα σ' εκείνην την κρύπτη και από τη στιγμή εκείνη η ζωή μου χωρίστηκε σε ''πριν'' και ''μετά''. Όταν γύρισα πίσω βρήκα έναν Έλληνα μοναχό και τον ρώτησα ποιός τελικά είναι ο σκοπός της ζωής. Τα αγγλικά του ήταν πολύ φτωχά... Ξαφνικά ο μοναχός άρχισε να ψάλλει».
Ο π. Γεράσιμος ξαναθυμάται τις στιγμές εκείνες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του τη στιγμή εκείνη πήρε την απόφαση να γίνει ορθόδοξος μοναχός.
«Πήρα την απόφαση σε λίγα δευτερόλεπτα. Γύρισα στη Γαλλία, παρέδωσα το ρεπορτάζ στο περιοδικό. Πούλησα ότι ακίνητα είχα και έγινα μοναχός στο Άγιον Όρος. Έμεινα πολλά χρόνια στους Άγιους Τόπους στο μοναστήρι του Αγ.Σάββα. Εκεί συνάντησα τον πνευματικό μου πατέρα και κατάλαβα ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος»
Μπόρει να έγινε μοναχός αλλά είναι ακόμη και φωτογράφος. Τώρα ζει στο ορθόδοξο μοναστήρι της γαλλικής πόλης Cevennes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου