Σελίδες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ;












ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ;
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Πάπας θα προσκληθεί τελικά και θα μεταβεί στη Σερβία, όπως αρχικά είχαν αφήσει να εννοηθεί τόσον ο Αγιότατος Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος, όσον και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ή αν οι αντιδράσεις για την πραγματοποίηση της επίσκεψης οδήγησαν τους αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας σε δεύτερες σοφότερες σκέψεις.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι, αν ο Πάπας Βενέδικτος τελικά πάει στη Σερβία, δεν πρόκειται να προσφέρει ΟΥΔΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ καλό στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και τον πολύπαθο λαό της.

Οχι κατ’ ανάγκην επειδή ο Πάπας, σε αυτή την συγκυρία, επιβουλεύεται τη Σερβία αλλά επειδή εξ αντικειμένου ΔΕΝ είναι σε θέση να προσφέρει απολύτως τίποτε.

Τί πρόσφερε στην Κύπρο όταν πήγε; Απολύτως τίποτα εκτός από το σκανδαλισμό των πιστών. Ούτε λέξη δεν είπε που θα μπορούσε να ενοχλήσει την Τουρκία.

Τι πρόσφερε στην Ελλάδα όταν πήγε; Απολύτως τίποτα εκτός από ότι τραυμάτισε θανάσιμα το κύρος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που μεθόδευσε την επίσκεψη.

Τι πρόσφερε στη Ρουμανία όταν την επισκέφθηκε; Απολύτως τίποτα.

Τι πρόσφερε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν πήγε; Απολύτως τίποτα! Ούτε το σταυρό του δεν τόλμησε να κάνει όταν επισκέφθηκε την Αγία Σοφία!!!

Το μόνο που έμεινε από τις επισκέψεις του “Ποντίφηκα”, στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι ο αφόρητος σκανδαλισμός και η βαθύτατη πικρία των παραδοσιακών πιστών, αλλά και η εμπέδωση του λεγόμενου “λαικού Οικουμενισμού”.

Προσευχόμαστε, λοιπόν, ο Κύριος να φωτίσει τους Αρχιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας να μην απευθύνουν τελικά πρόσκληση στον Πάπα να επισκεφθεί την πατρίδα τους, η οποία υπέστη τα πάνδεινα από τους Παπικούς Ουστάτσι και τον “Αγιο” Στέπινατς. Τουλάχιστον 800,000 Σέρβοι ομόδοξοι αδελφοί μας οδηγήθηκαν σε ολοκαύτωμα εξαιτίας των Παπικών. Και το Βατικανό; Ανακήρυξε “Αγιο” τον Καρδινάλιο Στέπινατς, που διοργάνωσε την εξόντωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου αδελφών μας μόνον και μόνον επειδή ήταν Ορθόδοξοι, για να μην αφήσει ούτε ίχνος αμφιβολίας για το ποιος οργάνωσε τη Γενοκτονία!!!.

Επομένως γιατί να πάει ο Πάπας στη Σερβία; Για να αναμοχλεύσει τα πάθη; Για να γκρεμίσει συνειδήσεις; Για να σκανδαλίσει ψυχές; Για να αμαυρώσει την εικόνα του Πατριαρχείου της Σερβίας προς το οποίο όλοι οι ορθόδοξοι πιστοί - και δη οι Ελληνες - για δεκαετίες τώρα στρέφουμε το βλέμμα ως πύργο ευσέβειας και σεβασμού προς “την άπαξ παραδοθείσαν πίστιν”;

Με όλο το σεβασμό και την αγάπη που τρέφουμε προς τους Αρχιερείς της Σερβίας - και μάλιστα αυτούς που μας δίδαξαν τόσα και μας χάρισαν και τις μεταφράσεις των έργων του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς στα Ελληνικά - θέλουμε να υποβάλουμε την ακόλουθη ερώτηση:

Αν ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς ήταν εν ζωή θα περνούσε, έστω και σε επίπεδο ψιλού λογισμού από τη σκέψη σας, να προσκαλέσετε τον Πάπα; Νομίζω ότι όχι περισσότερο από ότι θα περνούσε από τη σκέψη σας να προσκαλέσετε τον Αδάμ ή τον Ιούδα τον Ισκαριώτη.

Παραθέτουμε στη συνέχεια... την είδηση που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ “PRO ORIENTE” JOHAN MARTE ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
===============
O Πρόεδρος του Ρωμαιοκαθολικού Οικουμενι(στι)κού ιδρύματος "Pro Oriente" Johan Marte, είπε σήμερα ότι θεωρεί απίθανη την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στη Σερβία το 2013 για τα 1.700 χρόνια από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων. Посета папе Србији мало вероватна? O Johan Marte δήλωσε στο Ρωμαιοκαθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων Katpres πως σε πολλές συνομιλίες με εκπροσώπους της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας διέκρινε μια προθυμία να προσκληθεί ο Πάπας στη γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Επί του παρόντος, ωστόσο, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία φαίνεται να παγώνει το θέμα και ο λόγος γι’ αυτό, όπως αναφέρει ο Johan Marte, είναι ο κίνδυνος διάσπασης στο εσωτερικό της Εκκλησίας λόγω της διαμάχης με όσους διαφωνούν, αλλά και ο Μητροπολίτης Αρτέμιος, ο οποίος είναι αυστηρά εναντίον της επισκέψεως του Πάπα.
ΠΗΓΗ:
Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου