Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ







ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Γεωργόπουλο, Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, με τη σύντομή του παρέμβαση, αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τις λεγόμενες “μονοθειστικές θρησκείες” οι οποίες δήθεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό... επειδή δυστυχώς η πλάνη αυτή διατυπώνεται συχνά ακόμη και από τα πιο υπεύθυνα χείλη που αναφέρουν ότι είναι «ανάγκη να εδραιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και φιλία με όλους όσους λατρεύουν τον ένα Θεό."

Είναι αδιανόητο να γίνονται αυτοί οι ισχυρισμοί. Οι Χριστιανοί, οι Ιουδαίοι και οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Ο Θεός των χριστιανών είναι ο Χριστός. Το μεν Ισλάμ τον θεωρεί ως ένα εκ των προφητών αλλά σε καμιά περίπτωση Θεό, ενώ ο Ιουδαισμός ως ένα ψευδομεσσία. Ούτε κατά διάνοιαν δεν πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό οι Εβραίοι ή οι Μουσουλμάνοι.

Πώς πιστεύουμε λοιπόν στον Ενα Θεό; Αρνηθήκαμε, Θεός φυλάξοι, τη θεότητα του Κυρίου;

Να παρακαλέσουμε θερμά όσους ορθόδοξους χριστιανούς και μάλιστα όσους ιεράρχες κάνουν - εκ παραδρομής λόγου, δεν αμφιβάλλουμε - αναφορά στην πλάνη του “ενός Θεού των μονοθειστικών θρησκειών”, να είναι πιο προσεκτικοί διότι - έστω και ανεπιγνώστως - διδάσκουν τρομερή συγκρητιστική αίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου