Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Γεωργόπουλο, Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, με τη σύντομή του παρέμβαση, αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τις λεγόμενες “μονοθειστικές θρησκείες” οι οποίες δήθεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό... επειδή δυστυχώς η πλάνη αυτή διατυπώνεται συχνά ακόμη και από τα πιο υπεύθυνα χείλη που αναφέρουν ότι είναι «ανάγκη να εδραιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και φιλία με όλους όσους λατρεύουν τον ένα Θεό."

Είναι αδιανόητο να γίνονται αυτοί οι ισχυρισμοί. Οι Χριστιανοί, οι Ιουδαίοι και οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Ο Θεός των χριστιανών είναι ο Χριστός. Το μεν Ισλάμ τον θεωρεί ως ένα εκ των προφητών αλλά σε καμιά περίπτωση Θεό, ενώ ο Ιουδαισμός ως ένα ψευδομεσσία. Ούτε κατά διάνοιαν δεν πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό οι Εβραίοι ή οι Μουσουλμάνοι.

Πώς πιστεύουμε λοιπόν στον Ενα Θεό; Αρνηθήκαμε, Θεός φυλάξοι, τη θεότητα του Κυρίου;

Να παρακαλέσουμε θερμά όσους ορθόδοξους χριστιανούς και μάλιστα όσους ιεράρχες κάνουν - εκ παραδρομής λόγου, δεν αμφιβάλλουμε - αναφορά στην πλάνη του “ενός Θεού των μονοθειστικών θρησκειών”, να είναι πιο προσεκτικοί διότι - έστω και ανεπιγνώστως - διδάσκουν τρομερή συγκρητιστική αίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου