Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ;ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ!ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ;ΑΝΑΘΕΜΑ!!!

Ιωάννης Τάτσης, Κυριακή της Ορθοδοξίας με την συμμετοχή Παπικών!

Κυριακή της Ορθοδοξίας με την συμμετοχή Παπικών!
Του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Ο φετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Γερμανίας ήταν ομολογουμένως πρωτότυπος. Στην πομπή της λιτάνευσης των εικόνων συμμετείχαν μαζί με το Μητροπολίτη Γερμανίας, άλλους Ορθόδοξους κληρικούς και διακόνους και Παπικοί καρδινάλιοι. Έτσι Ορθόδοξοι και Παπικοί γιόρτασαν μαζί την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά και του… Παπισμού!
Δυστυχώς οι Ορθόδοξες Εκκλησίες...της Ευρώπης και κυρίως της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης πρωταγωνιστούν σε συμπροσευχές με Παπικούς και πάσης φύσεως Προτεστάντες. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο ανήκουν οι περισσότερες από τις Εκκλησίες αυτές όχι μόνο αρνείται να ελέγξει ως αντικανονικές τις συμπροσευχές αυτές αλλά μάλλον επικροτεί όσα γίνονται...Άλλωστε οι Παπικοί και οι Προτεστάντες είναι συχνοί επισκέπτες του Φαναρίου και συχνά πυκνά συμπροσεύχονται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη εντός του πατριαρχικού ιερού ναού, ιδιαιτέρως δε σε μεγάλες εορτές όπως η θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέου.

Οι συμπροσευχές με ετεροδόξους αιρετικούς απαγορεύονται από τους Ιερούς Κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν τις βαρύτερες των εκκλησιαστικών ποινών για τους συμμετέχοντες σε αυτές. Πέραν της καταπάτησης των ιερών Κανόνων οι συμπροσευχές όταν επαναλαμβάνονται διαρκώς αμβλύνουν το αισθητήριο των απλών πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και απομακρύνουν από τους ετεροδόξους την «καλή ανησυχία» για την Αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Πολλοί πιστοί Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ευρώπης, λόγω της οικουμενιστικής γραμμής που χαράζουν οι ποιμένες τους, αγνοούν βασικές αρχές της εκκλησιολογίας, αντιμετωπίζουν τους ετεροδόξους ως «αδελφούς εν Χριστώ» και όχι σπάνια μετέχουν στα μυστήρια που τελούνται από παπικούς. Έτσι χάνουν την οδό της σωτηρίας και ναυαγούν μέσα στο λιμάνι. Η ευθύνη για το ναυάγιο αυτό βαρύνει κυρίως τους οικουμενιστές καπετάνιους που αδιάφοροι επιτρέπουν και ενθαρρύνουν τόσο την άνοδο στο πλοίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ετεροδόξων όσο και τον διάπλου ορθοδόξων πιστών με τα πλοία των παπικών και των προτεσταντών.

Αλλά και οι ετερόδοξοι βλάπτονται από το οικουμενιστικό κατάντημα κάποιων ορθοδόξων επισκόπων. Απογοητευμένοι από τους «κληρικούς» των δικών τους ομολογιών, με ψυχρή την καρδιά από τον προτεσταντικό διανοητικό χριστιανισμό και κατασκανδαλισμένοι από τα καμώματα των παιδεραστών παπικών καρδιναλίων και την έπαρση του αλάθητου Πάπα αναζητούν την Αλήθεια στην Ορθοδοξία. Δυστυχώς πολλές φορές δεν την βρίσκουν στους ναούς των οικουμενιστών «Ορθοδόξων» όπου συναντούν πάλι μπροστά τους τους παπικούς και προτεστάντες τους οποίους εγκατέλειψαν αναζητώντας την αυθεντική πνευματική ζωή. Ευτυχώς που κάποιοι ορθόδοξοι κληρικοί και μοναχοί στις χώρες αυτές της Ευρώπης φροντίζουν όχι μόνο να παραμένουν οι ίδιοι προσηλωμένοι στην πατερική ορθόδοξη παράδοση αλλά και να προσφέρουν στους αγωνιούντες ετεροδόξους την Αλήθεια της Ορθόδοξης Πίστης, την αυθεντική ασκητική ζωή, την νοερά προσευχή, την αγιαστική χάρη των Μυστηρίων, την βιωτή της χαρμολύπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου