Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΝΟΜΙΣΑΜΕΝ ΟΤΙ Ο ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΕΡ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ;;;

...



Ρουμανία- Ξόρκια κατά της φορολόγησης

Ισχυρό... µάτιασµα   «Ακόµη  και ο πρόεδρος  της χώρας φοράει µερικές  φορές µια κάπα πορφυρή, το  καταλληλότερο χρώµα για να  αποφεύγεις το κακό µάτι. οµως  το δικό µας µάτιασµα είναι  ισχυρότερο», λέει η βασίλισσα  Μπρατάρα Μπουζέα.
Οι µάγισσες της Ρουµανίας επαναστάτησαν και απειλούν µε µάγια υπουργούς και βουλευτές
Στα χρόνια του Νικολάε Τσαουσέσκου ασκούσαν τη µαγεία στα κρυφά και η Σεκουριτάτε, η αστυνοµία του καθεστώτος, τις έριχνε στις φυλακές και τις βασάνιζε. Σήµερα είναι ελεύθερες, όµως εξεγείρονται εναντίον των κυβερνώντων. Οι µάγισσες της Ρουµανίας δεν θέλουν να πληρώνουν ειδικούς φόρους και πρόστιµα για τις εσφαλµένες προβλέψεις τους, όπως ζητάει η κυβέρνηση. Και έχουν εξεγερθεί.
«Θα αγωνιστώ ώς την τελευταία ανάσα µου εναντίον αυτών των άδικων νόµων», λέει η ηρωίδα τους, η Μπρατάρα Μπουζέα. Είναι η βασίλισσα των µαγισσών, η πιο τροµερή...
και ισχυρή µάγισσα, και ζει στο Βουκουρέστι. «Θέλω να τους καταραστώ και να τουςκάνωνα πέσουν, πρώτα τους φέραµε στην εξουσία, µετη µαγεία µας, και τώρα αυτοί θέλουν να µας αρπάξουν ταλίγα χρήµατα που κερδίζουµε», λέει η βασίλισσα στους απεσταλµένους της γερµανικής «Μπιλντ», δείχνοντάς τους τρεις κούκλες, έτοιµες για να τις τρυπήσει µε µια πυρακτωµένη καρφίτσα, που έχει προηγουµένως καρφώσει σε µια σαπισµένη καρδιά βοδιού. Οι τρεις κούκλες, λέει, αντιπροσωπεύουν τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονοµικών.
Η ρουµανική πολιτική εξουσία αποφάσισε µεν να νοµιµοποιήσει τη µαγεία, όµως ζητάει από τις µάγισσες να πληρώνουν σε φόρους το 32% των εσόδων τους. Και ένας δεύτερος νόµος προβλέπει να καταβάλλουν πρόστιµα και αποζηµιώσεις αν αποδειχθούν ψευδείς οι προβλέψεις τους, για τις οποίες έχουν πληρώσει πελάτες. «Θα έπρεπε να ντρέπονται», λέει η βασίλισσα Μπρατάρα.
«Αλάτι, εννέα σπυριά µαύρο πιπέρι, ένα µυστηριώδες φυτό και χώµα από περίβολο όπου καβγάδισαν σκύλοι, κόκαλο κότας, εντόσθια ενός γάτου: να πώς θα µπορούσαµε νακάνουµε µάγια στο Κοινοβούλιο», λένε οι ακόλουθοι της βασίλισσας. Και είναι χιλιάδες, ίσως δεκάδες χιλιάδες. Επί αιώνες, η µαγεία και η πίστη στις µάγισσες είναι µέρος της καθηµερινότητας στη χώρα του ∆ράκουλα. Η ταρίφα των µαγισσών στη Ρουµανία είναι από 10 ώς 100 ευρώ και η πελατεία δεν λείπει. Το µέσο εισόδηµα µιας µάγισσας υπολογίζεται σε 15.000 ευρώ τον χρόνο – ποσό που στη Ρουµανία αξίζει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι στη χώρα µας.
ΜΊΑ ΝΕΑΡΗ ΠΡΊΓΚΊΠΊΣΣΑ, η Μικαέλα Μίνκα, διεκδικεί από τη βασίλισσα Μπρατάρα Μπουζέα την ηγεσία του λαού των µαγισσών. Ασκεί µόνο τη λευκή µαγεία, συνεπώς δεν µατιάζει κανέναν… Προβλέπει το µέλλον, βοηθάει σε θέµατα του έρωτα, καταπραΰνει τα φαντάσµατα.
Χρησιµοποιεί τα χαρτιά ταρό,διαβάζει το χέρι και τον ντελβέ του καφέ, καθώς βέβαια και την απαραίτητη κρυστάλλινη σφαίρα.Ανάµεσα στις δέκα χιλιάδες µάγισσες που είναι ενεργές στη Ρουµανία, έχει γίνει η πιο διάσηµη. Και µετά τακυβερνητικά µέτρα προωθείµια «σοφτ» επανάσταση των µαγισσών: ναµη δηλώνουν όλους τους πελάτες τους. Στο επόµενο συνέδριο τωνµαγισσών της Ρουµανίας, πολλοί περιµένουν ότι η Μικαέλα θα αµφισβητήσει τη βασίλισσα. Για τη γερµανική «Μπιλντ», πρόκειται για µια αναµέτρηση ανάµεσα στην ορθόδοξη µαύρη µαγεία και τη µαγεία µε ανθρώπινο πρόσωπο.
"τα ΝΕΑ"του Γιώργου Αγγελόπουλου!Οι φώτο του Παναή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου