Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!

  •  ΈΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:Παρακαλώ τους αγαπητούς μας αναγνώστες που ακόμη προβληματίζονται για το θέμα των καρτών του πολίτη,φοροκαρτών,βιομετρικών διαβατηρίων,τσίπ,κ.λ.π,να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά την ποιό κάτω επιστολή-ερωτήματα του ειδικού επιστήμονα για το θέμα των καρτών και καθηγητού στο ΑΠΘ, κ.Τσελεγγίδη, και με το χέρι στην καρδιά να απαντήσουμε αν μας πείθη ο κ.Ραγκούσης και η παρέα του που σώνει και καλά θέλουν να μας φακελώσουν ηλεκτρονικά!Οι επιστολές είναι τα κλειδιά για αυτούς που ερευνούν καλόπιστα!Απάντησε κ."έντιμε"υπουργέ μας αντικειμενικά και επιστημονικά στις ερωτήσεις του κ.Τσελεγγίδη;Μπήκε  τόσο καιρό στον κόπο η προπαγανδιστική ομάδα διαβούλευσης του Υπουργείου Εσωτερικών να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ χειρουργικά στα μείζωνα ερωτήματα του διακεκριμένου καθηγητού;Ή μήπως τον γράψανε...στα ολοκαίνουρια υποδήματά τους;Έχει απο τον 11/2010 που περιμένουμε ο απλός λαουτζίκος, να κάνει τον κόπο και να πάρει στυλό στα χέρια του ο κ.Ραγκούσης μας και να απαντήσει!Μάλλον αγρόν ηγόρασε και κάτι βόδια...Το ποιό πιθανόν είναι να γίνει και η Δευτέρα Παρουσία και μετά να μας ενημερώσουν αντικειμενικά...Να ξέρει ο κ.Ραγκούσης τα αναπάντητα ερωτήματα που μας αφήνει,   θα μας τα απαντήσει σίγουρα στην άλλη Ζωή...προς το παρόν ας χαρή την ζωούλα του και το υπουργιλίκη του και ο αγώνας κατά της κάρτας συνεχίζεται μέχρι εσχάτων....παρακαλώ όπως βρείτε όλες τις επιστολές του κ.Τσελεγγίδη για να ενημερωθείτε με ακρίβεια και σαφήνεια!(Παναής)


ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"
ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========
Αν είχαμε πολλούς σαν τον κ. Τσελεγγίδη!

Καλύτερα! Τι ωραία που θα ήταν αν υπήρχαν έστω και δέκα θεολόγοι με το ανάστημα, τις γνώσεις, το ομολογιακό σθένος και την αγάπη προς το Χριστό και την Εκκλησία, που διακρίνουν τον διαπρεπή δογματολόγο....

Οταν καταθέσει τις θέσεις του ο κ. Καθηγητής όλοι αισθανόμαστε ότι εκφράζει τις θέσεις της Εκκλησίας.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη παρέμβαση στο διάλογο - και ο Θεός να τον κάνει - που άνοιξε ο κ. Ραγκούσης και προσκάλεσε τους πολίτες να συνεισφέρουν τις θέσεις τους.

Απλά ας βγάλουμε αντίγραφα της εξαίρετης επιστολής του κ. Τσελεγγίδη και ας τη στείλουμε στον κ. Ραγκούση με την υποσημείωση: Αυτή η επιστολή και αυτά τα ερωτήματα μας εκφράζουν απόλυτα. Αν μας δώσετε ικανοποιητική απάντηση σε αυτά όλοι θα αισθανόμαστε ασφαλείς για το πού πορεύεται το θέμα του ηλεκτρονικού φακελλώματος των πολιτών.

Ευχαριστούμε θερμά κ. Καθηγητά για το ομολογιακό σας σθένος και για την αγάπη σας για το Χριστό και την Εκκλησία!

Μας εμπνέετε και μας καθοδηγείτε!

Παρατίθεται στη συνέχεια η ομολογιακή και εμπεριστατωμένη επιστολή του κ. Τσελεγγίδη που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο - ευχαριστία.

*****
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”
Του Καθηγητή Δημήτριου Τσελεγγίδη
=============
Εντιμότατε κ. Υπουργέ,
Μελετήσαμε την από 17 Νοεμβρίου 2010 ανακοίνωση που αναρτήσατε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου σας http://www.opengov.gr/ypes με τίτλο «Δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη». Εν πρώτοις αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία σας, να διαβουλευθείτε με τους πολίτες και φορείς για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να ζητήσετε την διατύπωση των απόψεών μας, των προτάσεών μας κ.λ.π. Αυτή η ενέργειά σας είναι αξιέπαινη και πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά και είναι δείγμα προσπάθειας για υγιή Δημοκρατία.
Ως πολίτες, λοιπόν, σεβόμενοι την έκκλησή σας, προβαίνουμε στην παρούσα:
Εντιμότατε κ. Υπουργέ, σε μια δημοκρατική κοινωνία προηγείται της όποιας διαβούλευσης για ένα θέμα η ενημέρωση γι’αυτό το θέμα. Εμείς ως πολίτες, διακατεχόμεθα από πλήρη άγνοια για το τι είναι η «κάρτα του πολίτη». Πώς λοιπόν να προσέλθουμε στην διαβούλευση που μας καλείτε; Πώς να συμμετάσχουμε στην δημόσια συζήτηση για την «κάρτα του πολίτη»; Πώς να διατυπώσουμε απόψεις και προτάσεις για ένα θέμα για το οποίο κρατούμεθα σε πλήρη άγνοια; Και πώς διακατεχόμενοι εμείς οι πολίτες από πλήρη άγνοια, είναι δυνατόν εσείς να ευελπιστείτε στην συμβολή μας για τη διαμόρφωση μιας «κάρτας πολίτη» που θα αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό από τους ίδιους τους πολίτες;
Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για την «κάρτα του πολίτη». Εντός αυτής αναφέρει ότι στελέχη της ελληνικής κυβερνήσεως βεβαίωσαν ότι 1) «στην "κάρτα του πολίτη" θα περιέχονται μόνον τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου και θα εκδοθεί προς αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας» και ότι 2) «αναμένεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους 2011», και επομένως αναμένεται να δοθεί και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της «κάρτας». Την ίδια ημέρα, όμως κ. Υπουργέ, εσείς εκδώσατε το εν λόγω ανακοινωθέν, λέγοντας ότι η κάρτα «θα διευκολύνει την ευρύτατη ανάπτυξη υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και θα παρέχονται ασφαλείς υπηρεσίες στον πολίτη-δημότη, πολίτη-ασφαλισμένο, πολίτη-φορολογούμενο, πολίτη-αγρότη, πολίτη-φοιτητή κ.λ.π.». Και ενώ τα στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν την Ιερά Σύνοδο ότι από τις αρχές του 2011 θα δοθεί το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση, εσείς την ίδια ημέρα αναρτήσατε την δική σας ανακοίνωση και καλείτε τους πολίτες προς διαβούλευση. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πέραν του ότι μας κρατάτε σε πλήρη άγνοια, επί πλέον μεθοδευμένα προβαίνετε και σε παραπληροφόρηση ενός από τους σπουδαιότερους φορείς, που είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα μέλη της εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού.
Δεν θέλουμε, βεβαίως, να πιστέψουμε ούτε και ότι η ενέργειά σας αυτή έχει ως βαθύτερο σκοπό να διακρίνει προς τα πού θα κινηθεί η διαμαρτυρία των Ελλήνων πολιτών. Προκειμένου να διαλυθεί κάθε υπόνοια περί των ανωτέρω, οφείλετε κ. Υπουργέ, να ανακαλέσετε την πρόσκληση προς διαβούλευση που στείλατε στους Έλληνες πολίτες (που διακατέχονται από πλήρη άγνοια επί του θέματος) και να προβείτε στην πλήρη, ορθή, αντικειμενική ενημέρωσή τους, ώστε αφού θα γνωρίζουν το τι τους ετοιμάζετε (αφού και προεκλογικά δεν θέσατε τέτοιο θέμα), να προσέλθουν στην συνέχεια στην διαβούλευση. Οφείλετε λοιπόν να παρέχετε στους Έλληνες πολίτες όλα εκείνα τα ακριβή στοιχεία, λ.χ.:
1) Ποιες ακριβώς θα είναι οι χρήσεις αυτής της κάρτας.
2) Θα αποτελεί και μέσο οικονομικών συναλλαγών;
3) Θα είναι τα δεδομένα της για εθνική μόνο χρήση ή και για διασυνοριακή; (τα δεδομένα θα λαμβάνονται και από τις χώρες που ανήκουν στην Schengen;)
4) Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της; Θα φέρει μαγνητική ταινία; Μικροτσίπ; Bar Code;
5) Έχει εγκριθεί η χρήση της από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων; Ποιες είναι οι νομικές προϋποθέσεις;
6) Εάν πρόκειται και για διασυνοριακή χρήση στις χώρες που ισχύει η Συνθήκη Schengen, βάσει ποιου νόμου οι Έλληνες πολίτες θα προστατεύονται από την διακίνηση, τη συλλογή και την διάδοση των προσωπικών τους δεδομένων, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’όψιν το γεγονός ότι ο Νόμος 2472/1997 ανήκει στο Τριτογενές Δίκαιο και είναι αδύνατον να προστατεύσει τον πολίτη από τα όσα έχουν νομοθετηθεί σε υπερεθνικό επίπεδο με την Schengen, η οποία ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο.
7) Με την «κάρτα του πολίτη» θα λάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης έναν ενιαίο μοναδικό κωδικό αριθμό για την Ελλάδα, την Ευρώπη ή παγκοσμίως;
8) Πέραν του ενιαίου κωδικού προσωπικού αριθμού, θα ενυπάρχει σε αυτή την κάρτα κάποιος κωδικός ασφαλείας, όπως ο αριθμός 666;
9) Αυτή η «κάρτα του πολίτη» στα πλαίσια ποιας Κοινοτικής Οδηγίας γίνεται; Αφορά την πρακτική εφαρμογής της Συνθήκης Schengen; Και αν ναι, αποτελεί κάποιο προστάδιο και θα ακολουθήσει άλλος τρόπος εφαρμογής της στην συνέχεια; Ή πρόκειται για το τελικό στάδιο;
10) Ποια ακριβώς ασφάλεια θα παρέχει αυτή η «κάρτα του πολίτη»; Μήπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο συζητήθηκε η πρώτη φάση να είναι στην κάρτα και στο τελικό στάδιο να τίθεται στο χέρι και στο μέτωπο για μεγαλύτερη ασφάλεια;
Εντιμότατε κ. Υπουργέ, οι πολίτες όλα αυτά τα αγνοούμε και δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας. Θα αναμένουμε την πλήρη και δημοκρατική ενημέρωσή μας για ένα θέμα που αφορά, όπως λέτε, την εξυπηρέτηση ημών των πολιτών, ώστε στην συνέχεια να έχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στην δημόσια συζήτηση και διαβούλευση.
Μετά τιμής,
Δημήτριος Τσελεγγίδης
Καθηγητής Α.Π.Θ.

1 σχόλιο: