Σελίδες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!!!

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΝΤΙΟΥΜ
ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ
 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ – ΓΚΟΥΡΟΥΪΣΜΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΘΗΝΑ 1997 (4η ΕΚΔΟΣΗ)

  
      Οι μεντιουμιστικές ομάδες ταυτίζουν τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης με τα μέντιουμ του αποκρυφι­σμού και υποστηρίζουν πως και οι προφήτες ήσαν ένα είδος μέντιουμ.
 Στον πνευματισμό τα μέντιουμ λογίζονται μεσά­ζοντα ανάμεσα στον δικό μας κόσμο και στον πνευματικό κόσμο και πιστεύεται...πως χωρίς τα μέντιουμ δεν είναι δυνατή η επικοινωνία. Όμως η θέση αυτή είναι για κάθε πιστό απαράδεκτη, γιατί η κοινωνία ανάμεσα στην στρατευόμενη και στην θριαμβεύουσα Εκκλησία πραγματοποιείται πάντοτε εν Χριστώ, αφού, όπως πι­στεύουμε, όλοι είμαστε ενωμένοι στο Σώμα του Χριστού, εις εν Χριστώ και αλλήλων μέλη. Γι' αυτό και δεν υπάρχει μεσίτης ή μεσάζων έξω από τον Χριστό (Α' Τιμ. β' 5).
 Ακόμη υπάρχει διαφορά στον τρόπο κλήσης ενός προφήτη. Ο προφήτης δεν είναι αυτόκλητος. Αντίθετα η ανταπόκρισή του είναι καρπός της θείας εντολής, όχι ελευθέρας προαίρεσης. Ο Μωυσής εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις στην κλήση του˙ «τις ειμί εγώ˙ εάν μη πιστεύσωσί μοι, μηδέ εισακούσωσι της φωνής μου, ερούσι γαρ, ότι ουκ έσται σοι ο Θεός, τι ερώ προς αυτούς; δέομαι, Κύριε, ούχ ικανός ειμί... προχείρισαι δυνάμενον άλλον, ον αποστελείς» (Έξοδ. γ' 11. δ' 1.10.13).
 Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τα μέντιουμ. Έτσι για το μέντιουμ Kevin Ryerson από τις ΗΠΑ αναφέρεται πως από μικρό παιδί ενδιαφέρετο για υπερφυσικά φαινόμε­να και μελετούσε βιβλία παραψυχολογίας και μεταφυ­σικής, με στόχο το Channelling. Το ότι έγινε μέντιουμ δεν ήταν δηλαδή κάτι ξαφνικό, αντίθετο με τη θέλησή του, αλλά ήταν ένα είδος ελεύθερης επιλογής του ε­παγγέλματος του μέντιουμ. Στις διαφημίσεις των τηλε­φωνικών μας καταλόγων αναφέρεται πολλές φορές η προσφορά: «Οι έχοντες έμφυτον δύναμιν, δύνανται να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους» (διπλώματα)!
Ο αληθινός προφήτης έχει τη συναίσθηση της μηδαμινότητός του που φθάνει μέχρι τα όρια της απόγνω­σης· «Ηπάτησάς με, Κύριε, και ηπατήθην, εκράτησας και ηδυνάσθης· εγενόμην εις γέλωτα, πάσαν ημέραν διετέλεσα μυκτηριζόμενος» (Ιερεμ. κ' 7). Διαφορετική είναι η έκφραση του μέντιουμ, γεμάτη έπαρση και θράσος. Η γλώσσα που συνηθίζεται είναι σαν την α­κόλουθη, όπως χρησιμοποιείται για την αυτοδιαφήμηση μέντιουμ στον τηλεφωνικό κατάλογο:
«Προβλέπω και αποκαλύπτω τα πάντα. Επικοινω­νώ με ζώντα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν. Σας μετα­βιβάζω τη σκέψη τους και σας ενημερώνω περί των αισθημάτων και της υγείας των. Δύναμαι να σας περι­γράψω τα χαρακτηριστικά των. Δια υποβολής (μεγάλης ισχύος πομπού δέκτη) βοηθώ στην επίλυση προβλημά­των και επαναφορά προσώπων! Ψυχοθεραπευτής-Αστρολόγος Κ.Σ. Πρόεδρος κ.τ.λ., Επίτιμος Διδάκτωρ... προσφέρω μαθήματα επαγγελματικά, οικονομικά, οικο­γενειακά... δέχομαι με ραντεβού 10.30 - 2.00 μ.μ. και 6.30 μ.μ. Καλλιδρομίου... τηλ...» .
 Τα μέντιουμ, ιδιαίτερα στο ονομαζόμενο Channel­ling, συζητούν προηγουμένως με τον πελάτη και μπο­ρούν έτσι να προσδιορίσουν τις απαντήσεις που του χρειάζονται, με τον ισχυρισμό πως προέρχονται από τον πνευματικό κόσμο. Όμως ο αληθινός προφήτης δεν καταπιάνεται με προσωπικές υποθέσεις αλλά απευ­θύνεται σε ολόκληρο το λαό ή στους εκπροσώπους του και τους καλεί να επανέλθουν στη Διαθήκη του Κυρίου, να ενθυμηθούν τις συμφωνίες του Θεού.
 Ο αληθινός προφήτης δεν ανοίγει επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, ούτε προσκαλείται από τους αν­θρώπους˙ πορεύεται εκείνος προς αυτούς. Ένας αληθι­νός προφήτης δεν θα μπορούσε ποτέ να αυτοδιαφημισθεί:
«Μέντιουμ ψυχοθεραπεύτρια Κούλα Κ., Χειρομάντης δι­πλωματούχος Βασίλης, δέχεται για οποιαδήποτε υπόθε­ση σας απασχολεί... Αμοίβεται μετά την επιτυχία (δια­φήμιση στον τηλεφ. κατάλογο)». Ένας αληθινός προ­φήτης δεν ζητάει αμοιβή!
 Ο αληθινός προφητικός λόγος είναι ανεπιθύμητος από εκείνους στους οποίους απευθύνεται και τους προ­καλεί, δεν τους κολακεύει, ούτε τους υπόσχεται αυτά που εκείνοι επιθυμούν, αυτοδιαφημιζόμενος σαν τον αστρολόγο του τηλεφωνικού μας καταλόγου: Διεθνούς φήμης «Αστρολόγος Ισμαήλ Σαμπρή Ιμάρ Ογλού, ο Χότζας της Κομοτηνής, αριστούχος Ελληνι­κής Πνευματιστικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Prof. Διδάκτωρ Εφηρμοσμένης Ψυχολογίας και Παραψυχο­λογίας. Γνωρίζει: Το παρελθόν, το παρόν και το ΜΕΛ­ΛΟΝ σας. Απαντά σε όλα σας τα προβλήματα, αισθηματικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, χαμένα πρόσωπα και ότι άλλο σάς απασχολεί. Δέχεται: Από 1ης έως 18 του μηνός, κάθε Τρίτη-Παρασκευή-Σάββατο και Κυρια­κή στην Κομοτηνή...».
 Από 19 έως 23 του μηνός στη Θεσσαλονίκη... από 24 έως τέλη του μηνός στην Αθήνα...!
 Το περιεχόμενο του μηνύματος του αληθινού προ­φήτη δεν είναι νέο αλλά παλαιό, που έχει λησμονηθεί˙ είναι ο λόγος της Διαθήκης του Κυρίου, που λησμονή­θηκε από τον αποστάτη άνθρωπο. Γι' αυτό και ο προφήτης απαιτεί από τον Λαό να πάρει θέση! Αντίθετα στον μεντιουμισμό το περιεχόμενο της πίστης και του θρησκευτικού μηνύματος δεν είναι σταθερό και προσ­διορίζεται από τις νέες αποκαλύψεις, οι οποίες απολυτοποιούνται και πιστεύεται πως η προέλευσή τους εί­ναι θεία.


ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ   www.egolpion.com
6  ΜΑΡΤΙΟΥ  2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου