Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πάγιος στόχος της Αλβανίας ο αφελληνισμός των Βορειοηπειρωτών!



Ήδη προ 12ετίας σημειώναμε ότι το Αλβανικό Κράτος από την εποχή της τεχνητής συστάσεώς του και, ιδιαιτέρως, από της αναγνωρίσεώς του ως ανεξαρτήτου (21-10-1921), ένα πάγιο, απαρέγκλητο και μακρόπνοο στόχο έθεσε,«τον αφελληνισμό των Β/Ηπειρωτών και τον εξαλβανισμό της Β. Ηπείρου, με κάθε μέσον». Σε ανάλογες διαπιστώσεις προβαίναμε επανειλημμένως έκτοτε μέχρι και σήμερα και, δυστυχώς, τα γεγονότα μας δικαιώνουν, πολλαπλώς, όπως τα παρακάτω ενδεικτικά:..

• Η προσφυγή στον Γενικό Εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη.Στις 24-2-09 έγινε προσφυγή στον Γενικό Εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης, κατά των αλβανικών Αρχών εις βάρος της Ελληνικής Κοινότητος της Αλβανίας (των Β/Ηπειρωτών), για πολύ σοβαρές παραβιάσεις, συνεχώς αυξανόμενες, που οδηγούν στην εξόντωσή τους και συνοδεύεται από χιλιάδες συνεχώς αυξανόμενες υπογραφές Β/Ηπειρωτών και άλλων Ελλήνων.
• Η Αλβανία λειτουργεί, δυστυχώς, ως όργανο της Τουρκίας (Απ.Π.Π.: Οι Μουσουλμάνοι τσάμηδες – uck – ucc – Αλβανοί – Τούρκοι – Οι Αλβανοτσάμηδες, εκδ. Γ’ επαυξημένη και ενημερωμένη «Πελασγός», Αθ. 2007, σσ 53 κ.ε. και Εμμ. Μαγγιώρου «Η Αλβανία λειτουργεί ως όργανο της Τουρκίας;», με αφορμή την εγκαινίαση της Τουρκικής βάσεως «Υποβρυχίων της στο Δυρράχιο και την μη επικύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας της Συμφωνίας της οριοθέτησης της Υφαλοκρηπίδος Ελλάδος – Αλβανίας, σύμφωνα άλλωστε και με το περιβόητο βιβλίο του ΥΠΕΞ Τουρκίας κ. Νταβούτογλου: «Το Στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας», υπενθυμίζοντας και την «ένδοξη» Οθωμανική Αυτοκρατορία, ιδίως στα Βαλκάνια (Πρ.Λ. 9-2-11)).
• «Τα πολλά τέρατα και σημεία, που συμβαίνουν στη Β. Ήπειρο, ερήμην, ανοχή και ενοχή, ενίοτε, των Ελληνικών Αρχών, όπως: α) Εγκαταλελειμμένα «ρημάζουν τα δύο μέγαρα των Ευεργετών στο Λάμποβο Β. Ηπείρου (Πρ.Λ. 17-2-11), β) η περαιτέρω κατακράτηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιωτικής, δημοτικής και Εκκλησιαστικής.
• Η σκανδαλώδης απομάκρυνση από την Κορυτσά του εκεί Έλληνα Γεν. Προξένου, Θεόδ. Οικονόμου, ύστερα από πιέσεις των Αλβανικών Αρχών στην Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων, διότι επιτελούσε στο ακέραιο το καθήκον του συνιστώντας στους Έλληνες Β/Ηπειρώτες να δηλώσουν, κατά την επικείμενη απογραφή από την Αλβανική Κυβέρνηση, την Ελληνικότητά τους, ως Έλληνες Β/Ηπειρώτες!
Λίαν αποκαλυπτική προς τούτο είναι και η γενομένη στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σχετική συνέντευξή του, όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν ανακαλώ όσα είπα για Έλληνες και Β. Ήπειρο. Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Να μην εγκαταλείψουμε τα Εθνικά μας δίκαια. Να δώσουν το παρών στην Απογραφή (οι Β/Ηπειρώτες), που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες. Αφήνουν τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή και ανακαλούν εμένα»!
Προχωρεί μάλιστα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ηλεκτρονικά και στη διαπίστωση, ότι προηγείται στα Βαλκάνια η λύση του διεθνώς εκκρεμούς ζητήματος της Β. Ηπείρου, την οποία χαρακτηρίζει και ως το Ελληνικό «Κόσσοβο», εξιστορώντας την εξέλιξή του από το 1946, που παρεπέμφθη στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των τεσσάρων Νικητριών Μ. Δυνάμεων, όπου εκκρεμεί έκτοτε, μεταξύ των «αζητήτων» στα χρονοντούλαπά του.
• Τα δε σχολικά βιβλία, που διδάσκονται εκεί τα Β/Ηπειρωτόπουλα, όπως η Ίστορία και η Γεωγραφία, μεταφρασμένα από τα αντίστοιχα Αλβανικά, συνεχίζουν να οργιάζουν από ανθελληνικές ιστορικές διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες, όπως για την «Τσαμουριά» (Θεσπρωτία), που φθάνει, δήθεν, μέχρι και την Πρέβεζα κλπ., και ομιλείται η «Αρβανίτικη γλώσσα»! κ.α.τ.
• Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, απειλούν οι γείτονές μας με τους εκεί Αλβανοτσάμηδες ακόμη και με τον «Απελευθερωτικό Στρατό της Τσαμουριάς (UCC), καθώς και με τη νέα τρομοκρατική οργάνωση ACTOSH και για ευρύτερους, μάλιστα, Βαλκανικούς στόχους» (Πρ.Λ. 18-2-11)! Όλα αυτά δεν είναι ασφαλώς άσχετα και με τη στυγερή δολοφονία του Χιμαριώτη Αριστοτ. Γκούμα (8-8-11), διότι, επέμενε να μιλάει την Ελληνική – μητρική του γλώσσα!
• Προστίθεται, ότι, τελευταία, «πυκνώνουν οι εθνικιστικές προκλήσεις των Αλβανών εις βάρος της Ελλάδος, με αποκορύφωμα, μόλις προσφάτως (Πρ.Λ. 23-2-11), την ανάρτηση από Αλβανούς φοιτητές έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα «υβριστικών πανώ κατά της Ελλάδος», που θυμίζουν άλλους καιρούς, με αφορμή τις παρακάτω άψογες πατριωτικές δηλώσεις του εν λόγω Γενικού Προξένου μας στην Κορυτσά (κ. Θεοδ. Οικονόμου), κατά την εκδήλωση εκεί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για τα 20άχρονα από την ίδρυσή της, αξιοσύστατες για κάθε απανταχού ευρισκόμενον Β/Ηπειρώτη, καθώς και για τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες, αντί να τον επιβραβεύσουν και ενισχύσουν το έργο του, τον τιμώρησαν με την ανεπιθύμητη μετάθεσή του, «αφοπλισμένον» υπηρεσιακά, στην Αθήνα!
***
• Ας αναλογισθεί, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση τις ευθύνες της για τα τεκταινόμενα, καθώς και για τα άκρως απειλούμενα στο εγγύς και το απώτερο μέλλον, πριν φθάσουμε στα χειρότερα και ανεπανόρθωτα, που καθίστανται περισσότερο ορατά και με το άλλο μέγα πρόβλημα, το Μεταναστευτικό, ακόμη και από την φλεγόμενη Λιβύη και προτού καταντήσουμε «μειοψηφία» στην ίδια την Πατρίδα μας. Οι καιροί ου μενετοί!. [Απ. Π. Παπαθεοδώρου, Πρωινός Λόγος]
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου