Σελίδες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

22 Φεβ 2011


Συνάντηση Ορθοδόξων Εκπροσώπων στην Κύπρο μελών της επιτροπής "Πίστεως και Τάξεως" 2-9/3/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑΞΕΩΣ», 2-9 Μαρτίου 2011

Πραγματοποιείται στην Κύπρο, από τις 2-9 Μαρτίου, συνάντηση Ορθοδόξων εκπροσώπων, μελών της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» από το σύνολο σχεδόν των Ορθοδόξων Εκκλησιών και εκπροσώπων των Ανατολικών Εκκλησιών για να μελετήσουν από κοινού και να συντάξουν την απάντησή τους επί του εκκλησιολογικού κειμένου της Επιτροπής Πίστεως και Τάξεως «Η φύση και η αποστολή της Εκκλησίας». Η συνάντηση φιλοξενείται από την Εκκλησία Κύπρου και οργανώνεται από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Οι εργασίες θα διεξαχθούν σε Ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα..
Το κείμενο αυτό, αποτέλεσμα μακροχρόνιων θεολογικών συζητήσεων, με σημαντική συμμετοχή Ορθοδόξων θεολόγων, που άρχισαν με αφορμή το γνωστό κείμενο της Επιτροπής με τον τίτλο «Βάπτισμα, Ευχαριστία, Ιερωσύνη», κρίνεται ως ένα από τα σημαντικά κείμενα της «Πίστεως και Τάξεως» και ο στόχος είναι να αποκτήσει το ίδιο κύρος και σημασία όπως και το προηγούμενο.
Των εργασιών της Συναντήσεως θα προεδρεύσει ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος. Οι Ορθόδοξοι Εκπρόσωποι θα κάνουν εισηγήσεις επί των διαφόρων θεματικών του κειμένου και, έπειτα από συζήτηση των εκκλησιολογικών και γενικότερα των θεολογικών θεμάτων, θα οριστικοποιήσουν την κοινή θέση τους επί του κειμένου.
Μέχρι σήμερα, παρά τη δέσμευσή τους, οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχουν αποστείλει τις παρατηρήσεις τους επί του εν λόγω κειμένου. Επειδή δε, έπειτα από την απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Πίστεως και Τάξεως το 2009 στην Κρήτη για σύνταξη νέου κειμένου επί τη βάσει των παρατηρήσεων των Εκκλησιών, καθίσταται επείγουσα η ανάγκη να υπάρχει ορθόδοξη απάντηση για να ληφθεί υπ’ όψη στο νέο κείμενο. Έτσι, η Γενική Γραμματεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου πρότεινε και προώθησε την παρούσα Συνάντηση.
Με την ευκαιρία της Συναντήσεως, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δρ. Olav Tveit θα παραστεί και θα χαιρετήσει τους Συνέδρους, όπως και ο Διευθυντής της Επιτροπής Δρ. John Gibaut.
Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Λαιμόπουλο, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. κ. Χρυσόστομο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος είναι Πρόεδρος (Moderator) της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως».

1 σχόλιο:

  1. Απο την στιγμή που θα βρίσκεται παρών ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εραιτικών κ.Οlav και απο την άλλη ο άγιος Κωνσταντίας κατάλαβα...έδεσε το γλυκό καρυδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή