Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ!!!

Zeitgeist

Ι.Μ.ΜΕΛΛΙΣΟΧΩΡΙΟΥ


ZEITGEIST
Άν θρωποι και ιδέες πίσω από την ταινία
zeitgeist
Γι' αυτούς που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις ζυμώσεις και τις εξελίξεις στον χώρο της νεοεποχίτικης διανόησης, ήταν θέμα χρόνου πριν το συνομωσιολογικό  πνεύμα της εποχής οργανωθεί σε σύστημα και φυσικά, αγγίξει θρησκευτικά θέματα. Η μόνη έκπληξη ήταν ίσως, ότι...τελικά τίποτα δεν είναι άσχετο ή ανεξάρτητο, τίποτα δεν είναι αυθόρμητο, αλλά όλα έχουν τον σκοπό και τον στόχο τους και εργάζονται ασταμάτητα για την επίτευξή του. Και αφού μας παραμύθιαζαν κάποια χρόνια με τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας, για ανθρώπους πίσω από παρασκήνια που κινούν τα νήματα, που βρίσκονται πίσω από κάθε πόρτα και παρακολουθούν, που καθοδηγούν την παγκόσμια ιστορία, πολιτική, δημόσια και ιδιωτική ζωή, και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτοί που μας τα αποκαλύπτουν είναι οι ίδιοι εκτός συστήματος, outsiders με υψηλό I. Q., που μπορούσαν να βρουν την αλήθεια που κρύβονταν πίσω από τα γεγονότα, να τα ερμηνεύσουν, και να μας ενημερώσουν,  τελικά αποδεικνύεται ότι είναι και αυτοί μέρος του δόλιου μηχανισμού εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και παραπλάνησης του κόσμου, με μόνο στόχο την προσβολή της αξιοπιστίας του Χριστιανισμού. Για άλλη μια φορά ο Χριστός και οι Χριστιανοί κατασυκοφαντούνται, όχι από καινοφανή κινήματα αλλά από τις ίδιες παλιές, γνωστές οργανώσεις του αποκρυφισμού, της θεοσοφίας, του μασονισμού.
Στην χώρα μας- δόξα τω Θεώ- υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέφτονται... Παρακολουθούν με προσοχή "τα σημεία των καιρών", τις ποικίλες ενέργειες τέτοιων οργανισμών, που γεννούν και διαδίδουν ως νόσο νεοεποχίτικα κινήματα. Ο μιμητισμός, η ψευτοκουλτούρα και η επίδειξη διανόησης βοηθούν πολύ στους σκοπούς αυτών που θέλουν να ελέγξουν και να υποτάξουν τα πάντα. Οι δε στόχοι και ό,τι θεωρούν εχθρικό πιστεύουμε ότι αξίζει από όλους να ερευνηθεί ποιοι είναι οι βαθύτεροι λόγοι. Τι τους ενοχλεί και τι θέλουν επιτέλους να πετύχουν ελέγχοντας την σκέψη μας; Ας σκεφτόμαστε!
Ένα τέτοιο κίνημα είναι και το Zeitgeist, και αυτό που σκοπεύει να κάνει το παρόν κείμενο είναι να δείξει ότι και αυτό, όπως και τόσα άλλα κινείται στους γνωστούς χώρους των αποκρυφιστικών ιδεών της θεοσοφίας-μασονισμού.

Zetgeist - Α' Τα πρόσωπα
Κεντρικό πρόσωπο των συμβούλων της ταινίας zeitgeist και του κινήματος στα θρησκευτικά ζητήματα είναι η Acharya S... (3/6/2010)
Zeitgeist - Β' Θεοσοφία
Θεοσοφία. Ιδρύτρια του κινήματος ήταν η Helena Petrovna Blavatsky, κόρη του Γερμανοεβραίου Peter von Hahn... (4/6/2010)
Zeitgeist - Γ' Οι ιδέες
Η λατρεία του ήλιου και ο ζωδιακός κύκλος και η αντιστοίχησή τους με τον Χριστιανισμό... (4/6/2010)
Αναίρεση του Zeitgeist Δ'
Οι ισχυρισμοί των θεωρητικών της ταινίας μπορούν εύκολα ν' αποδειχθούν εσφαλμένοι. Παρακάτω παραθέτουμε τα στοιχεία... (5/6/2010)
Β'Αναίρεση του zeitgeist E'
Ο συμβολισμός ΙΧΘΥΣ. Οι θεωρητικοί του Zeitgeist ερμηνεύουν λανθασμένα το χριστιανικό σύμβολο ΙΧΘΥΣ... (17/6/2010)
Γ'Αναίρεση του zeitgeist ΣΤ'
Μια ακόμη κραυγαλέα παρανόηση, που κάνουν οι θεωρητικού του Zeitgeist, αφορά την προτύπωση του Ιησού Χριστού από τον Ιωσήφ... (24/6/2010)
Τα ψέματα του Zeitgeist για τον Μωϋσή
Δ' Αναίρεση του Zeitgeist.Ο Μωυσής και το νομοθετικό του έργο δεν ξέφυγε της προσοχής των Zeitgeist-ών... (30/6/2010)
Ε' αναίρεση του zeitgeist - Τι είπε ο Μάρτυρας Ιουστίνος
Αναίρεση της παραποίησης της απολογίας του απολογητή και Μάρτυρα Ιουστίνου από το zeitgeist... (21/7/2010)
Εφαρμοσμένη Zeitgeist-ική συλλογιστική
Ο Παραλογισμός του zeitgeist. Ήταν ο Ναπολέων ηλιακή θεότητα; .... (22/7/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου