Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία

Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία. Δεν είναι κατασκεύασμα των Εβραίων αλλά ούτε κανενός άλλου λαού. Είναι η αληθινή Θρησκεία που αποκαλύπτεται ανεξαιρέτως σε όλους τους λαούς της γής. Το ότι αποκαλύφθηκε πρώτα στους Εβραίους δεν σημαίνει...σε καμία περίπτωση ότι είναι εβραιογενής θρησκεία. Άλλωστε λίγες δεκαετίες μετά την Ανάληψη του Χριστού, ο Χριστιανισμός πέρασε στα χέρια των Ελλήνων και άρχισε να απομακρύνεται από τα εβραϊκά στεγανά για να απλωθεί σε όλη τη Γή.
Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν στον έναν Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για τη Τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.


Όλα τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά, σε χέρια Ελλήνων πέρασε από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία, Έλληνες Πατέρες διατύπωσαν τις αιώνιες Αλήθειες. Στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων μαρτύρων στερεώθηκε τους πρώτους αιώνες η Εκκλησία, Έλληνες Αυτοκράτορες (ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ) και κληρικοί ανέλαβαν επί Βυζαντίουτην διάδοσή του Ευαγγελίου και τον εκχριστιανισμό των ως τότε βάρβαρων λαών.


Επομένως όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του "Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν" τα εξής:

"Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας.

Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμα μεταξύ των Εθνών. Από καταβολής κόσμου το Ελληνικόν Έθνος ήταν πλασμένο δια τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος."Οι αρχαιοελληνικές προφητείες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός. Πολλοί ανόητοι κατά καιρούς λένε πως οι Εβραϊκές προφητείες γράφτηκαν από Χριστιανούς μετά Χριστόν για να ισχυροποιήσουν την πίστη τους.

Ψέμα μεγάλο μιας και έχουν βρεθεί χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης γραμμένα στα Ελληνικά (από την μετάφραση των εβδομήκοντα) που χρονολογούνται τον 2ο με 1ο αιώνα πριν τον Χριστό.


Χωρίς αμφιβολία ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία είανι η Κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το Ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://hellenicrevenge.blogspot.com/
pentapostagma.gr

5 σχόλια:

 1. Εύγε!!! Πάρα πολύ καλό άρθρο!!!

  ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρα πολυ σωστα Ο Κυριος Ιησους Χριστος ειναι Η ΟΔΟΣ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ και Η ΖΩΗ, Αυτος ειναι η ΚΙΒΩΤΟΣ της Σωτηριας και ΟΧΙ η Εκκλησια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ κ.Στέλιο Φελλά γιατί "λακτίζεις προς κέντρα"θα πάθουν τίποτε τα ποδάρια σου!Ο ποιό πάνω σχολιαστής μας είναι εξ Αμερικής και κατα πάσα πιθανότητα ανήκει στην ομολογία των Διαμαρτυρώμενων!Διαμαρτύρομαι κ.Φελλά μου!Και την Εκκλησία Του τί να την κάνουμε;Δέν την έχουμε ανάγκη;Εφόσον η Εκκλησία είναι το Σώμα Του και κεφαλί ο Χριστός!Εσείς προτιμάτε,εκλέγετε, μόνο το κεφάλι Του(τρομάρα σας),δηλαδή αποκεφαλίζεται την Εκκλησία γιατί έτσι σας εκάπνισε!Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια μαζί σας διότι δεν πείρατε μυρωδιά τι είναι Εκκλησία Ορθόδοξος!"Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι ένα μυστήριο και μόνον έτσι μπορεί να την προσεγγγίση κανείς.Δέν είναι μιά ανθρώπινη οργάνωση,αλλά ο Θεανθρώπινος οργανισμός"...Ακούτε κ.Φελλά μου;Όχι σαν τις οργανώσεις που γνωρίζετε στας Αμερικάς...Επίσης αγαπητέ κ.Φελλά μου"όσοι ζούν μέσα στην άκτιστη Εκκλησία,που τώρα φανερώνεται τελειότερα στην σάρκα του Χριστού,αγιάζονται,μετέχοντας στην άκτιστη Χάρη Του Θεού,και μεταβαίνουν στην άκτιστη Βασιλεία Του Θεού,τον Παράδεισο,την ουράνια Εκκλησία,την άκτιστη δόξα της Αγίας Τριάδας...επομένως(κ.Φελλά)η Εκκλησία είναι άκτιστη και κτιστή,επηδεί είναι η άκτιστη δόξα και η ανθρώπινη κτιστή φύση,που προσέλαβε ο Χριστός,αλλά και αυτή η κτιστή ανθρώπινη φύση,που προσέλαβε ο Χριστός και θέωσε,μετέχει της ακτίστου Χάριτος της θείας φύσεως..."(ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ,τόμος Β',Μητροπολίτου Ιερόθεου Ναυπάκτου)!!!Άρα κ.Φελλά μου εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ,όσα παραμύθια και να μας λέτε για τον Χριστό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή